MNOGI su izolaciju iskoristili za prve korake u kuhinji. Jednostavna jela su popularnija nego ikad, a među njima su i deserti. Jedni od njih su ukusni čokoladni keksići u kojima mogu uživati apsolutno svi - odrasli, djeca, čak i vegani.
Sastojci:
43 g šećera u prahu
112 g smeđeg šećera
40 g listića badema
112 g komadića tamne čokolade
205 g brašna
pola žličice sode bikarbone
65 g kokosovog ulja
72 g maslaca od badema
100 g zlatnog, agavinog ili javorovog sirupa
40 g vode
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180℃. U veću zdjelu stavite šećer u prahu, smeđi šećer, brašno, sodu bikarbonu, kakao, komadiće badema i čokolade te sol. Dodajte bademov maslac, kokosovo ulje, sirup i vodu te sve dobro promiješajte kuhačom pa rukama oblikujte u tijesto.
Na lim za pečenje stavite masni papir. Tijesto podijelite na osam loptica i spljoštite ih dlanom. Pecite ih osam do deset minuta, ovisno o debljini. Ako su rubovi čvrsti, a sredina mekana, gotovi su. Ostavite keksiće 15 minuta dok se ne ohlade i uživajte.