Roditelji priznali da tuku djecu, drugi ih osudili: Vaša opravdanja su sranje

Foto: Channel 9

RODITELJI iz Australije suočili su se s oštrom reakcijom javnosti nakon svog priznanja da udaraju djecu kako bi kontrolirali njihovo ponašanje. 

Andrew i Miriam pojavili su se u showu Parental Guidance, koji istražuje roditeljske navike 10 različitih majka i očeva i provjerava koje tehnike odgoja koriste u svom domu. 

Andrew i Miriam sami sebe opisuju kao stroge roditelje, a djecu tuku jer, kako kažu, to im pomaže uspostaviti granice.

"Batine vidimo kao jedan od alata, ali to nipošto nije prva stvar za kojom posežemo. Pazimo, isprobali smo i druge načine, ali ako smo u situaciji kad smatramo da je to najučinkovitije sredstvo, zamolimo dijete da samo dođe do nas. Ne lovimo ih po kući, ne pokušavamo ih držati, tražimo ih da nam se približe i udarimo", pojasnila je Miriam, a Andrew je dodao: "Udarac komunicira da postoje granice i posljedice te da ne možemo raditi što god poželimo."

Oboje priznaju da su rođeni u kućanstvima u kojima su ih roditelji tukli, ali danas zbog toga nisu ljuti na njih.

"Zapravo mislim da je to dobar način korekcije ponašanja, pozitivan alat i zato ga primjenjujem na svojoj djeci", kaže otac.

Nije iznenađujuće da je grupa drugih roditelja, nezadovoljnih ovim priznanjem, pozvala Miriam i Andrewa da promijene pristup.

"To je tjelesna kazna. Vi vršite nasilje nad nekim. To je oblik zlostavljanja. Vaša opravdanja su sranje", rekla im je jedna mama.

Provedeno je mnoštvo studija koje su pokazale koliko tjelesno kažnjavanje djece može biti štetno za djetetovo mentalno zdravlje i mentalni razvoj pa je savjet stručnjaka roditeljima da odustanu od te navike. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.