Rastući fenomen: Blizanke rodile svoju djecu u istom danu, u istoj bolnici!

Foto: 123rf

KADA se kaže da su blizanci doživotno povezani nekom posebnom vezom najčešće pomislimo da neku telepatiju koja vlada među njima, telepatsku bol, osjećaj da je brat/sestra sretan ili tužan,da se nešto veliko događa jednom od njih, ali dokazi kao ovi zaista nadmašuju sva očekivanja.

Jer doista nije prvi put da se ovako nešto dogodi - da jednojajčane blizanke na isti dan rode svoju djecu! A nisu zatrudnjele na isti dan.

Najnovije takvo iskustvo dogodilo se nedavno u Leicester Royal Infirmary, u britanskom gradu Leicesteru gdje su na isti dan zaprimljene i rodile jednojajčane blizanke Natalie i Leanne Paulson. Rodile su sa šest sati razlike, ali zanimljivo je da ni jednoj ni drugoj tada nije bio termin. Naime, Leanne je svoju trudnoću prenijela tjedan dana, a njenoj sestri Natalie termin je bio tek za tjedan dana. Ali čini se da su obje uz pomoć neke tajne biološke veze "odlučile" roditi na isti dan.

Kako je i trebalo biti u njihovom poretku, Leanne je rodila prva - malenog dječaka Cartera koji se rodio u 18.17, a Natalie kćer Milu Rose u 00.02 . Doduše, neće im pisati isti datum jer je malena Mila Rose zakasnila nekoliko minuta, ali svejedno - koliko su šanse da se nešto takvo dogodi!

No kako stručnjaci ističu - ovo nije ni izdvojen ni toliko rijedak slučaj. Gotovo da bismo mogli reći da se radi o jednom neobjašnjivom rastućem fenomenu posebno kod jednojajčanih blizanki, jer kako ni Natalie ni Leanne nisu čak ni planirale zatrudnjeti u tako malom vremenskom razdoblju, nisu ni očekivale da će jednoga dana roditi svoju djecu u istom danu. I doista nisu jedine!

Samo od onoga što je završilo u medijima mogli bismo izdvojiti još neke vrlo slične primjere:

U lipnju ove godine u točno isto vrijeme - u 1 sat i 18 minuta, ali u drugačijim vremenskim zonama, svoju prvorođenčad su rodile još jedne jednojajčane blizanke - Sarah Mariuz i Leah Rodgers. Jedna sestra rodila je u Denveru (Colorado), a druga u gradiću La Jolla u Kaliforniji. 

S malo većom razlikom, od tri dana, lani u lipnju, u jednoj teksaškoj bolnici zabilježen je sličan događaj kada su također jednojajčane blizanke Karen i Kathy Escobar, rodile svoju djecu.

Sve su one vrlo sretne što su u isto vrijeme postale majke jer ionako su u životu gotovo sve radile zajedno.

A da se fenomen može pripisati i "običnim" sestrama imamo i takav primjer jer su prije točno godinu dana čak tri sestre u vrlo slično vrijeme obznanile svoju trudnoću tako da su ove godine sve tri postale ponosno majke i tetke.

 Nije li to zaista predivno?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.