Psiholozi navode najveći pokazatelj da smo kao djeca bili emocionalno zanemarivani

Foto: Shutterstock

PSIHOLOZI objašnjavaju kako je emocionalno zanemarivanje zapravo neka vrsta neuspjeha roditelja da u dovoljnoj mjeri odgovori na naše emocionalne potrebe. Drugim riječima, emocionalno zanemarivanje u djetinjstvu mnoga djeca ni ne primjećuju sve dok ne odrastu, a posljedice ovakvog odgoja ostanu. Stručnjaci tvrde kako postoji jedan pokazatelj koji nam posebno jasno može ukazivati na to da smo kao djeca bili emocionalno zanemarivani, donosi Your Tango.

Odrasle osobe koje su kao djeca bile emocionalno zanemarivane od svojih roditelja imaju osjećaj nepotpunosti, praznine, neispunjenosti ili čak dovode u pitanje vlastitu svrhu i vrijednost. To postaje još teže kada se emocionalno zanemarena odrasla osoba osvrne na svoje djetinjstvo tražeći objašnjenje zašto se tako osjeća. Psiholozi upozoravaju da velik broj emocionalno zanemarivanih pojedinaca nije ni svjestan da su se njihovi roditelji ponašali na ovakav način.

Isto tako, ne znaju da im je u djetinjstvu nedostajalo ljubavi jer ga se dovoljno dobro ne sjećaju ili im je ponašanje roditelja bilo normalno jer nisu znali za bolje. Psiholozi naglašavaju da takvi ljudi imaju velike probleme u odrasloj dobi, a osim nedostatka samopouzdanja i vjere u same sebe, također imaju problema u odnosima s drugim ljudima, ponajviše bračnim partnerima i djecom jednom kada i sami postanu roditelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.