Psihijatar objasnio zašto ljudi varaju

Foto: Shutterstock

Svatko definira prevaru na drugačiji način. Nekima je prevara seksualni odnos između partnera i druge osobe, dok je za druge to čak i komunikacija sa suprotnim spolom. O tome je u intervjuu za Radio 1 govorio psihijatar Aleksandar Tesler.

Varanje se, prema njegovim riječima, događa iz različitih razloga.

"Osoba se odluči na ljubavnu vezu zbog izazova koje nosi roditeljstvo ili iz drugih razloga, uključujući gubitak privlačnosti prema partneru", rekao je Tesler.

"Prevara se definitivno događa kada krene nestajati ljubav", istaknuo je psihijatar. Dodao je da je broj muških i ženskih nevjera približno podjednak.

2024. godine, psiholozi sa Sveučilišta Arizona State identificirali su znakove koji omogućuju procjenu pouzdanosti romantičnog partnera na temelju njihova ponašanja na društvenim mrežama. Studija je objavljena u znanstvenom časopisu Journal of Social and Personal Relationships (JSPR).

Rezultati su pokazali da su četiri radnje najpouzdaniji pokazatelji privrženosti osobe trenutnom partneru: brisanje aplikacija za spojeve, ignoriranje koketnih poruka od drugih, otkrivanje statusa veze i prestanak praćenja korisnika prema kojima gajimo simpatije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.