Pelenski osip kod beba

Foto: Promo

CRVENILO i iritirana koža vrlo su česta pojava i javljaju se kod velikog broja beba. Iako mogu alarmirati roditelje i uznemiriti bebu, utječući na redovan san, osip se može lako ublažiti pomoću jednostavnih tretmana i proizvoda.

Osip se najčešće pojavljuje u vidu blagog crvenila na mjestima gdje pelena obično dodiruje bebinu kožu. U nekim slučajevima uz osip se mogu pojaviti i bubuljice, plikovi i ranice. Radi se o upali koju uzrokuju vlaga i kontakt sa stolicom te mokraćom.

Kako i zašto nastaje?

Pelenski osip najčešće nastaje zbog neredovitog mijenjanja pelena ili nepotpune higijene tijekom presvlačenja. Smatra se da svako dijete tijekom nošenja pelena barem jedanput razvije pelenski osip, a uglavnom se javlja između 9. i 12. mjeseca života.

Simptome pelenskog osipa lako je primijetiti i uočiti, kako zbog iritacije na koži, tako i kroz ponašanje vaše bebe. Neke od glavnih karakteristika su:

- Lagano crvenilo u području pelena

- Bolna koža, vruća na dodir

- Razvijanje dijelova suhe i perutave kože

- Pojava posebno osjetljivih plikova

- U najtežim slučajevima koža se može i zagnojiti

Jednostavna rješenja za njegu i prevenciju pelenskog osipa

Obzirom da se pelenski osip može javiti i kod redovite higijene, važno je svakodnevno koristiti hipoalergene proizvode koji sprječavaju iritaciju kože i sadrže sastojke koji pomažu u regeneraciji prirodnog hidrolipidnog sloja.

Sudocrem je proizvod posebno kreiran kako bi vam omogućio da lako i jednostavno njegujete kožu vaše bebe i uspješno suzbijete pelenski osip.

Na raspolaganju su vam Sudocrem zaštitna krema koja dokazano umiruje iritaciju i smiruje kožu u samo dva dana, ali i Sudocrem care & protect čije korištenje na dnevnoj bazi sprječava pojavu novih iritacija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.