Olakšajte si dojenje ovim pozama

Foto: Instagram

SVAKA mama doji onako kako joj paše, ali prije toga mora naći pozu u kojoj će dojenje biti najlakše.

Netko doji na stolcu, netko s jastukom za dojenje, netko drži bebu krilu, netko leži i doji na boku. No, poza za dojenje ima puno više, a vjerujemo da ih vi mame dojilje možda nikada niste ni probale. Zato što se toga vjerojatno niste ni sjetile ili ste u samom startu pronašle onu koja vam najbolje odgovara. 

Zato vam donosimo nekoliko, vjerujemo „novih“ poza, koje će vam na prvu možda izgledati malo neobično, ali, posebno ako ste tek rodile i to carskim rezom, vjerujemo da će vam dobro doći.

Ove poze za dojenje pronašli smo na stranici Human Borth Project na kojoj se propagiraju mnoge prirodne stvari vezane uz trudnoću, porode i novorođenčad, a njihovi su članovi, odnosno mahom članice, odreda stručnjaci – ginekolozi i babice.

Prije nego što su se uspjele dobro oporaviti nakon carskog reza takve mame najčešće doje ležeći na boku jer im ta poza pomaže da se previše ne ustaju, ne drže bebu, ne naslanjaju je na trbuh i rez. Najlakše bi bilo stoga bebu nekako dojiti ležeći na leđima te morate znati da je to itekako moguća i popularna poza. Naziva se pozom "trbuh na trbuh", odnosno biološko njegovanje.

Jedini je problem pronaći najbolju pozu, no metodom pokušaja i pogrešaka svaka mama doista može pronaći onu pozu koja im oboma najviše odgovara, a da mama pritom ostaje ležati na leđima.

Ovo su četiri najpopularnije poze dojenja na leđima – beba ispod dojke, beba preko dojki, beba sa strane te beba koja papa preko ramena.

A ovako to izgleda kada mama još uvijek iscrpljena od operacije doji svoju bebu preko ramena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.