Osječani o ljubljenju djece u usta: "Ma ne dolazi u obzir. U kosicu"

Screenshot: TikTok

KAD god neka poznata osoba objavi fotografiju na kojoj svoje dijete ljubi u usta, društvene mreže užare se od rasprava na temu je li to u redu ili nije. Kako bismo doznali što o ljubljenju djece u usta misle građani, prošetali smo ulicama Osijeka i zabilježili nekoliko zanimljivih stavova.

Prvo smo susreli jednu mamu s dječjim kolicima i upitali je što misli o roditeljima koji ljube djecu u usta.

@index.hr Što vi mislite je li u redu kada roditelji ljube svoju djecu u usta? #hrvatska #vox #roditeljstvo ♬ original sound - Index.hr

"Kad sam bila mlađa, kad nisam imala svoju djecu, onda mi je to bilo malo možda čudno. Sada, kad imam svoju djecu, nemam ništa protiv toga, dapače, slatko mi je. Mislim da djeca tako steknu neku povezanost."

Na pitanje do koje dobi smatra da je prihvatljivo ljubiti djecu u usta, ova majka odgovara: "Dok su mali. Čudno mi je da djecu od 12-13 godina roditelji i dalje ljube u usta, ali svatko ima svoje."

@index.hr Roditelji, ljubite li vi svoju djecu u usta? #hrvatska #vox #roditeljstvo ♬ original sound - Index.hr

Iduća prolaznica nam kaže da o temi ljubljenja djece u usta zapravo nije razmišljala, ali priznaje da su i nju djeca, kad su bila mlađa i u igri, znala poljubiti u usta. 

"To mi je ispravno dok su mali, možda do druge godine. Djeca u toj dobi možda još ne znaju gdje trebaju poljubiti pa ih trebamo naučiti", pojasnila je.

@index.hr "Mislim da se u usta ljubi iz malo drugačije vrste ljubavi" #hrvatska #vox #roditeljstvo ♬ original sound - Index.hr

Pripadnici muškog spola razmišljaju drugačije. Jedan mlađi muškarac rekao nam je da mu je ljubljenje djece u usta čudno.

"Mislim da se u usta ljubi, onako, iz malo drugačije vrste ljubavi, a djecu u čelo, obraz… Gdje god, ali u usta mi zvuči čudno na prvu."

@index.hr "To mi je malo čudno..." #hrvatska #vox #roditeljstvo ♬ original sound - Index.hr

Susreli smo i tatu 15-mjesečne djevojčice kojem se ta ideja također ne sviđa.

"Ja imam malu djevojčicu od 15 mjeseci, ljubimo se u obraz i grlimo se, ali u usta nikako. To mi je intimno, to mi je nešto što se radi s partnerom", kaže.

Neki smatraju da je ljubljenje djece u usta poseban način povezivanja s djetetom, a to nam je komentirao naš sugovornik.

"Vjerojatno i je, ali nije vrsta povezivanja kakvu bih htio sa svojim djetetom."

@index.hr "U kosicu" 😊#hrvatska #vox #roditeljstvo ♬ original sound - Index.hr

I za kraj smo ostavili trostruku baku i prabaku. Za ljubljenje djece u usta kaže: "Ma ne dolazi u obzir." Pojasnila nam je da se "nitko ne ljubi u usta".

"Ja volim ovako u kosicu. Čuvam djecu i ljubim ih samo u glavu. To mi je, onako, najpraktičnije. Neću ga ni u obraz, ni u usta ni nigdje. U kosicu. Oni već znaju i kad ja odlazim, oni kažu: ‘A kosica?’ I to je to."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.