Nova studija tvrdi: Među djecom u školama razmak ne treba biti veći od jednog metra

Foto: EPA-EFE

NOVO istraživanje koje se bavilo pitanjem sigurnosti u školama tijekom pandemije koronavirusa došlo je do zanimljivog zaključka. Kako stručnjaci sugeriraju, udaljenost od jednog metra među učenicima trebala bi biti jednako učinkovita kao i udaljenost od dva metra. 

Rezultati su objavljeni prošle srijede u časopisu Journal of Clinical Infectious Diseases, a otkriveno je da povećanje fizičke udaljenosti s jednog na dva metra u školama u Massachusettsu nije dovelo do statistički značajnih razlika u stopama zaraze covidom među osobljem ili studentima.

Istraživači su zaključili da se razmak od jednog metra može sigurno prakticirati sve dok osoblje i učenici i dalje nose maske.

Dr. Anthony Fauci, glavni američki epidemiolog, složio se da podaci iz studije doista sugeriraju da je razmak od jednog metra dovoljno sigurna udaljenost za učenike pa se pretpostavlja kako će sve više američkih škola prilagoditi dosadašnja pravila novim saznanjima, prenosi People.

Podsjetimo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je još u kolovozu prošle godine objavio upute za škole u kojima piše kako minimalni fizički razmak između učenika viših razreda osnovnih škola mora biti 1.5 metara, dok srednjoškolcima poručuju da se drže dva metra jedni od drugih. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.