Nova rekorderka: Rodila bebu tešku skoro šest kilograma

PRVOROTKA Amber Cumberland (21) se iznenadila kad je nakon 20 sati porođaja ugledala svoje dijete. Rodila je djevojčicu tešku 5840 grama.

Emilia je stigla na svijet 16. travnja, a liječnici su tijekom porođaja čak posumnjali da Amber nosi dvije bebe. No, umjesto takvog iznenađenja, porodili su drugu najveću bebu u Velikoj Britaniji. Rekord drži dijete rođeno 2012. godine. Bilo je teško 6463 grama.

"Beba je bila toliko velika da su je teško mogli vidjeti cijelu jednom ultrazvučnom sondom. Zato su posumnjali da nosim blizance. Imala sam ogroman trbuh, svi su ga komentirali na ulici. Kad sam rodila, na licima partnera i liječnika sam mogla iščitati da su šokirani, a onda su se počeli smijati. Dali su mi bebu i rekli: ‘Čestitke, rodili ste todlera!’", prepričala je Cumberland britanskim medijima.

We’re so happy to announce the birth of our little chunky monkey Emilia Lucy Joy. Arrived via emergency c-section after...

Objavljuje Amber CumberlandSubota, 17. travnja 2021.

Amber je danima pokušavala potaknuti porođaj, ali bez uspjeha.

"Pojela sam pola kilograma sirovog ananasa, koristila esencijalna ulja i slane kupke, čak i akupunkturu, sve što sam mislila da bi moglo pomoći. Trbuh mi je bio pun strija i na kraju sam podvrgnuta carskom rezu", dodala je novopečena majka. 

Djevojčica je zdrava, a mama se polako oporavlja od teške trudnoće i porođaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.