Neurologinja otkrila koje četiri stvari ne bi dopustila svojoj djeci

Foto: Pexels

NEUROLOGINJA i neuroznanstvenica Puja Aggarwal na TikToku je objavila video u kojem nabraja četiri stvari koje ne bi dopustila svojoj djeci. Video je postao viralan, a mnoge su neke stvari s popisa iznenadile.

Prva stvar koju je dr. Aggarwal nabrojila je igranje američkog nogometa. Kao i u većini sportova, igrači su izloženi ozljedama glave. Kako je američki nogomet poznat kao agresivniji sport, neurologinja navodi kako se igranjem može dobiti potres mozga ili može doći do kronične traumatske encefalopatije.

Druga stvar koju navodi je upravljanje quadom koji se nalazi na popisu najopasnijih vozila. Dr. Aggarwal tvrdi da se zbog nepoznavanja vozila događaju brojne nesreće.

Pod brojem tri ističe skakanje na trampolinu: "Pri padu djeca mogu udariti glavom i zadobiti razne ozljede, pa i potres mozga." 

@zenfulbrain Four Things I Would Never Let My Kids Do As A Neurologist or 🧠 doctor! #neurologist #atvlifestyle #gunskill #trampoline #americanfootball #brainhealthmatters #tbi #concussion ♬ original sound - Puja Aggarwal MD

Na kraju, kao četvrtu stvar, izdvojila je korištenje oružja: "Za tim jednostavno nema potrebe."

Prema nedavnom istraživanju Klinike Mayo, otkriveno je da je više od 800.000 ozljeda djece zadobiveno igranjem na trampolinu. U većini slučajeva, riječ je o djeci mlađoj od 16 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.