PONAJBOLJI svjetski kuhari su posljednjih tjedana također zatvoreni u svojim domovima pa vrijeme krate usavršavajući nova jela. Chef Danielle Alvarez, koja vodi kuhinju jednog poznatog australskog restorana, podijelila je recept za svoj talijanski dresing koji odlično prija uz salatu, a može se iskoristiti i kao marinada za meso ili ribu.
Sastojci su jednostavni. Trebaju vam ekstradjevičansko maslinovo ulje, bijeli vinski ocat, češnjak, limun, sušeni origano, chilli i luk.
"Može stajati do tjedan dana u hladnjaku", napomenula je Danielle.
Za početak nasjeckajte češnjak i luk. Na malo maslinovog ulja dinstajte češnjak i luk pet minuta. Dodajte ljuskice chillija i origano te maknite s vatre nakon minute.
Prebacite smjesu u staklenku i ohladite je pa dodajte ocat. Iscijedite pola limuna, dodajte malo soli, stavite poklopac i dobro protresite pa dresingom začinite salatu ili jelo po izboru.