Mame drage - krivnja je kuja i zato živite po svom!

Foto: Instagram

„Već osam mjeseci ne dojim, ali se i dalje osjećam pomalo krivom zbog toga. Nije da ne znam da je to bio vjerojatno dobar potez, ali pritisci javnosti još uvijek me znaju dobrano zbedirati zbog moje odluke. Iako znam zašto sam prestala. „, napisala je mama blogerica Siobhan Rennie pod slikom svoje kćerke koja uživa u bočici. 

„Svoju sam kćer dojila četiri mjeseca, a onda sam odustala jer nam je dojenje jednostavno bilo dosta problematično. Svaki put je trajalo jako dugo, gutala je previše zraka, pojavio se refluks i jednostavno nakon četiri mjeseca više nisam mogla. Na prvu je to bila dobra odluka. Bolna, ali dobra jer se malena počela hraniti lakše i brže, bila je sretnija, i moj je život definitivno postao jednostavniji. Ali, unatoč tome, mene je dugih osam mjeseci izjedala krivnja.“, priznala je.  

„Jesam li olako odustala? Jesam li trebala duže ustrajati? I na koncu, na sva moja pitanja dolazila je i okolina koja me osuđivala sa stalnim uplitanjem i svojim savjetima, a sve s porukom – morala si izdržati dulje.“

Moja unutarnja borba zato nije jenjavala, iako sam shvatila da je naš život s prelaskom na bočicu stvarno postao lakši i ljepši. Iako se to nije činilo svaki put kada smo izašle van. Eto i ovih dana stigao mi je jedan osuđujući pogled neke tamo mame. 

Ali sve mi je to zapravo otvorilo oči da konačno shvatim kako uopće nije važno kako se djeca hrane, dok god se hrane i dok god dobro napreduju.  A to što vas naganjaju unutarnji demoni koje nam je zapravo nabila javnost, to je čista glupost kojoj se sve mame moraju othrvati što prije. Samo mama zna što je najbolje za njeno dijete, dojila ga uopće ili nikada nije ni probala. Ili pak dojite, a dijete vam je već toliko veliko da vas i zbog toga javnost gleda iskosa. 

Samo vi znate što je najbolje za vas i vašu obitelji i zato stjerajte tu glupu krivnju u vražju mater, zanemarite sve te koje vam nabijaju osjećaj krivnje i jednostavno živite po svom!

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.