Mama prodaje izdojeno mlijeko bodybuilderima, kaže da je zaradila 12 tisuća eura

BRITANKA Mila De'brito stekla je pravo bogatstvo zahvaljujući svom mlijeku. Nakon što je rodila prvo dijete, počela ga je prodavati bodybuilderima. 

Na TikToku je objavila snimku u kojoj tvrdi da je tako zaradila 12 tisuća eura. Naime, majčino mlijeko smatra se superhranom za izgradnju mišića pa su neki spremni pošteno platiti za taj dodatak prehrani.

Mila svoje mlijeko naziva tekućim zlatom, a mnoge majke su se nakon njezine priče zapitale koliko su mogle podebljati kućni budžet da su se toga sjetile.

"Ja sam donirala 15 litara mlijeka, koliko sam mogla zaraditi?", "Kako? Moram znati jer dojim", "Gdje prodati mlijeko? Imam par litara u zamrzivaču", pisale su.

@debrito_bunch #liquidgold ♬ original sound - rico

U 235 mililitara majčinog mlijeka nalazi se oko 170 kalorija, 10 grama masti, 16 grama ugljikohidrata, dva grama proteina, kao i vitamini i minerali.

Stručnjak za prehranu sportaša Brian St. Pierre nedavno je za časopis Men's Health pojasnio zašto su bodybuilderi zaluđeni majčinim mlijekom.

"Mislim da je ideja koja stoji iza ispijanja majčinog mlijeka za rast mišića ta da je ono nevjerojatno bogato kalorijama i hranjivim tvarima", poručio je.

U čemu je tajna majčinog mlijeka?

Sve veći interes oko majčinog mlijeka vrti se oko jednog sastojka, oligosaharida.

Oligosaharidi ljudskog mlijeka su neprobavljivi šećeri i to je treća najveća komponenta u majčinom mlijeku, nakon laktoze i masti. Ono što je toliko posebno kod ovog sastojka je što ih probavni sustav ne razgrađuje pa tako može doći do debelog crijeva i pomoći bakterijama da napreduju. Dodavanjem probiotika u prehranu zbog kemijskih procesa započinje probava oligosaharida i time se iskorištava puni hranjivi potencijal ovog šećera.

Studije su pokazale kako oligosaharidi iz ljudskog mlijeka pomažu ojačati imunološki sustav i poboljšati zdravlje crijeva. Postoje neka istraživanja koja govore kako bi ovaj sastojak mogao pomoći i kod kognitivnih funkcija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.