Mama otkazala darivanje djeteta jer su se svi rugali izabranom imenu

Foto: 123RF

IAKO bi razne prigodne proslave trebale biti posebni razlozi za sreću, često nije tako. Naime, vjenčanja, darivanja djeteta i mnoge druge situacije iz ljudi izvuku ono najgore. Pretpostavit ćemo da takvom razvoju događaja kumuje stres zbog organizacije i težnja da sve bude savršeno.

Slično se dogodilo i jednoj trudnici koja se na Facebooku požalila na ponašanje svoje obitelji i prijatelja koji su bili pozvani na proslavu darivanja djeteta.

Optužujući ih da ismijavaju njezin odabir imena za dijete, odlučila im je javno (i poprilično oštro) obznaniti da otkazuje proslavu.

"Vrlo mi je teško ovo reći, ali otkazujem proslavu. Uskoro ću vas kontaktirati ako vas odlučim pozvati na manju, intimniju proslavu. Tamo me barem nitko neće osuđivati", započela je frustrirana buduća majka svoju javnu ispovijest.

U nastavku je optužila uzvanike da su ismijavali njezino nerođeno dijete te ih upitala kako su uopće mogli učiniti tako nešto. Kako tvrdi, ogovarali su ga i širili laži o djetetu.

"Ne, nisam luda. Ne, nisam psihički nestabilna. Ne, nisam bila pijana kada sam odabrala ime za svoje dijete. Njegovo je ime Squire Sebastian Senator", napisala je te istaknula kako je nitko ne može natjerati da promijeni svoju odluku. 

Da stvar bude zanimljivija, buduća majka je naglasila kako njezinom djetetu neće biti dopušteno da ima nadimke te da će ga svi morati zvati punim imenom.

Kako kaže, inspiraciju za ime je pronašla upravo u svojoj obitelji (koja je, ironično, sada osuđuje i ismijava) i tvrdi da je vezano uz senatore. Uvjerena je da će odabrano ime njezinom djetetu donijeti uspjeh, bogatstvo i moć.

Otišla je i korak dalje te upitala sve prijatelje i članove obitelji zašto svojoj djeci daju dosadna imena kada već imaju priliku smisliti nešto novo, drugačije i revolucionarno.

Štoviše, svoje obraćanje je završila psovkama te je istaknula da nitko od njih neće smjeti biti dio života njezina sina. I to samo zato, kako kaže, što su ga već sada ismijavali.

Nažalost, iako je vjerojatno očekivala da će korisnici Facebooka stati na njezinu stranu, stvari su ispale poprilično drugačije. 

Našlo se tu svega, od razumnih pokušaja objašnjavanja kako nitko nema ništa protiv njezinog sina, nego protiv njezinog odabira, pa sve do "proročanstava" kako bi to dijete moglo biti prva osoba koja je pobjegla od kuće prije nego što se i rodila, ali i da će vjerojatno promijeniti ime iste sekunde kada postane punoljetan.

"Zašto djeci dajemo dosadna imena? Zato što ne želim osuditi svoje nerođeno dijete na zlostavljanje vršnjaka, kao što ne želim da njegove molbe za posao jednog dana završavaju u smeću", napisao je jedan korisnik, dok je drugi zamolio buduću majku da pokuša zamisliti kako bi izgledao njezin život da nosi takvo "posebno" ime.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.