Mama osmislila kako motivirati djecu na obavljanje kućanskih poslova

MAMA Keira Alexander bila je odlučna u namjeri da djecu nauči odgovornosti pa je osmislila tablice kojima ih nagrađuje za obavljanje kućanskih poslova, ali i kažnjava nered.

Svoje dvije kćeri motivirala je da postanu odgovorne tako što je napravila tablicu aktivnosti i dodijelila im pripadajuće bodove kao nagradu. Tako, primjerice, za usisavanje, čišćenje umivaonika ili pranje obiteljskog automobila mogu zaraditi od 50 do 250 bodova. 

S druge strane, laganje, tučnjavu i ostavljanje odjeće na podu kažnjava oduzimanjem i do stotinu bodova. 

Njen sustav nudi i bonuse od 10 ili 20 bodova, a moguće ih je osvojiti za pažljivo slušanje ili izvršavanje svih kućanskih poslova u jednom danu. 

Nagrade koje djevojčice mogu dobiti u zamjenu za bodove koje su skupile su džeparac, odlazak na večeru ili više vremena na tabletu. Spavanje kod prijatelja zahtijeva 500 bodova, a odlazak u kino 750.

Djevojčice mogu uzeti i slobodan dan u školi, ali za to trebaju čak 10 tisuća bodova. 

Ideju ove majke hvale roditelji diljem svijeta. Neki čak tvrde da im je promijenila život otkako su je počeli prakticirati ovoga mjeseca kad ju je Alexander podijelila na Facebooku. 

“Moj sin se ubija za nagrade, kuća nam nikad nije bila čišća, a on bolji”, poručila je jedna mama. 

Njenu tablicu možete iskoristiti i skinuti ovdje, a ako trebate dodatan razlog, reći ćemo vam da stručnjaci tvrde da su djeca koja obavljaju kućanske poslove uspješnija kasnije u životu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.