Majčinstvo u četrdesetima: Ove zvijezde su postale mame u starijoj dobi

123RF

MAJČINSTVO u starijoj dobi ima prednosti u vidu iskustva i emocionalne spremnosti, ali sa sobom može nositi i niz komplikacija.

Ako se u četrdesetima odlučite za dijete, vjerojatno ćete teže začeti. Također, kod žena u 40-ima veće su šanse razvijanja određenih zdravstvenih problema za vrijeme trudnoće poput dijabetesa, visokog krvnog tlaka, predležeće posteljice i slično, piše parenting.com. 

Porod može biti mnogo teži i popraćen određenim komplikacijama, a i šanse za genetskim deformacijama se povećavaju s godinama. Unatoč svim nedostacima s kojima se mogu susresti trudnice u toj dobi, imajte na umu da je sve više žena koje imaju djecu u tim godinama i imaju normalne i zdrave trudnoće i djecu.

Žene se danas zbog posvećenosti poslu sve kasnije odlučuju za djecu. Dokaz su tome i brojne slavne mame koje su se odlučile za bebe u četrdesetima, piše People. Mnoge od njih su začele umjetnom oplodnjom ili posvojile djecu. 

Rekorderka je Janet Jackson koja je prošle godine rodila u pedesetoj godini života. Kristin Davis, glumica koju je proslavila uloga u seriji Seks i grad, u 53. godini posvojila je bebu. Rachel Weisz je u 48. godini objavila da je trudna i da očekuje prvo dijete sa suprugom Danielom Craigom. Oboje imaju već djecu iz prijašnjih veza. Pjevačica Sheryl Crow je posvojila svoje dječake u 45. i 49. godini života.

Poznata Spice-ica Geri Halliwell Horner je rodila svoje drugo dijete u 44. godini. Glumica Diane Keaton je posvojila djecu nakon pedesete, a Gwen Stefani je rodila svoje treće dijete u 44. godini. Glumica Marcia Cross, koja je utjelovila ulogu Bree u seriji Kućanice, rodila je blizanke u 44. godini. Oskarovka Sandra Bullock je u četrdesetima posvojila dvoje djece, sina Louisa i kći Lailu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.