Majčin instinkt spasio život djevojčici koju su liječnici poslali doma

Foto: Instagram

AUSTRALKA Emma Tobin znala je da joj je kći ozbiljno bolesna. Nakon što je primijetila da se simptomi trogodišnjakinje pogoršavaju, otišla je s djevojčicom u bolnicu. Iako je majka imala instinkt da nešto nije u redu, liječnici su ih ubrzo poslali doma na liječenje.

Nakon četiri dana djevojčici je dijagnosticiran virus gripe tipa A i to tek nakon što je majka inzistirala da se obave pretrage koje bi mogle pokazati da je riječ upravo o toj bolesti.

Tobin sada želi upozoriti druge roditelje da slijede svoj instinkt, čak i ako ga liječnici ne smatraju ozbiljno.

“Na kraju priče, ako sam napravila paniku, moj dijete je i dalje zdravo. Ali da ništa ne učinim i da se dogodi nešto loše, ne bih si to nikada mogla oprostiti. Radije sam mama koja radi paniku kako bi njezino dijete ipak još jednom pregledali, nego u poziciji majke koja je izgubila kćer”, smatra Tobin čija je kći u bolnicu došla s temperaturom 39,9 Celzija i febrilnim konvulzijama. 

Djevojčici su napravili krvne pretrage, rentgensko snimanje i dali joj infuziju kako bi nadoknadila izgubljenu tekućinu.

“Tri puta u 24 sata sam pitala radi li se možda o gripi, a za moju zabrinutost nisu marili. Nakon sat vremena su rekli da možemo doma”, prisjetila se.

No, nakon povratka iz bolnice djevojčica je bila sve lošije pa su se nakon nekoliko dana vratili i tražili da je liječnici ponovno pregledaju.

“Odjednom se pojavio liječnik koji je ranije rekao da paničarim i rekao da ima gripu i da je moraju smjestiti u posebnu sobu u kojoj će biti sama”, ispričala je ova majka za Daily Mail.

Nakon samo 16 sati od početka uzimanja antibiotika, djevojčica se počela osjećati bolje. 

“Gripa je sve učestalija. Najbolji način prevencije je cijepljenje”, rekla je pedijatrica Nelu.

“Moj savjet drugim roditeljima je da budu uporniji, ako ih liječnici ne slušaju ili šalju doma. Poznajete svoje dijete bolje od drugih, a instinkt majke je snažan”, dodala je Tobin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.