Kesten pire

Foto: 123rf
 

KAKVA BI to bila jesen bez kesten pirea?

Još kada znate da je kesten pun minerala i vitamina, tada ćete ga zasigurno pripremati svojim mališanima. Sadrži minerale, vitamine B grupe, vitamin A i C, od minerala sadrži fosfor i kalij. Sadrži također i kalcij, magnezij, sumpor i željezo. Svojstvenog je mirisa i blago slatkastog okusa. Od ostalih orašastih plodova razlikuje se jer ima niži udjel masti i jedini sadrži vitamin C.

Kod kupovine kestena obratite pozornost da su plodovi malo veći, bez rupica i sjajni.

Sastojci:

1 kg kestena

½ litre mlijeka

20 grama smeđeg šećera

Pola vanilin štapića

Priprema:

Kestene uronite u vruću vodu na svega 5 minuta kako bi ih lakše ogulili. Zatim ih ogulite i stavite u vodu kuhati 40tak minuta. Kada su skuhani, usitnite oguljene kestene u pire, ulijte mlijeko, šećer i vanilin mrvice, kuhajte dok kesteni ne upiju mlijeko i dok se smjesa ne spoji. Ako vam se čini da je smjesa gusta dodajte mlijeka, a ako je rijetka kuhajte malo dulje. Kada je gotovo možete po želji dodati šlag…

Mmm…uživajte…dobar tek! 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.