AKO volite čokoladu u svakom obliku, ovaj kolač za vas će biti prava poslastica. Osim što se brzo i jednostavno priprema, oduševit će nepca i onih zahtjevnijih. Pripazite da ga pripremite dan ranije jer se treba dobro ohladiti u hladnjaku.
Za pripremu biskvita će vam trebati 200 g maslaca, 100 g čokolade za kuhanje, četiri jaja (odvojeni bjelanjci od žutanjaka), 100 g šećera, četiri žlice brašna i vrećica praška za pecivo, a za kremu pola litre slatkog vrhnja, 200 g čokolade za kuhanje i žlica šećera.
Prvo napravite biskvit. Na pari otopite maslac i čokoladu za kuhanje. Od bjelanjaka napravite čvrst snijeg. Pjenasto umutite šećer i žutanjke pa dodajte istopljeni maslac i čokoladu. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Na kraju polagano umiješajte istučene bjelanjke pa smjesu stavite u posudu za pečenje i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Biskvit izvadite iz pećnice.
Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijte na laganoj vatri dok ne dobijete smjesu kremaste teksture. Prelijte je preko još toplog biskvita pa ohladite kolač na sobnoj temperaturi, a zatim ga ostavite u hladnjaku preko noći kako bi se krema stisnula.
Dobar tek!