Emotivna poruka učenice iz Sesveta: Nemojte da Hrvatska postane druga Italija

#OSTANIDOMA je hashtag koji mnogi koriste kako bi druge motivirali na odgovorno ponašanje, odnosno na socijalno distanciranje. Pandemija koronavirusa uvukla se u pore svakodnevnog života ljudi diljem svijeta pa, nažalost, ni Hrvatska nije ostala imuna.

Inicijativi #ostanidoma pridružila se i Gimnazija Sesvete koja je na svom Facebooku objavila video u kojem je njihova učenica podijelila emotivnu poruku.

Naime, na poticaj profesorice Ines Bosak Ćupić, učenica Paula Veža i njezina sestra Katja su snimile video kojim su pokušale svoje vršnjake, ali i sve druge, upozoriti na važnost slušanja uputa stručnjaka. U videu Paula svira piano dok Katja izmjenjuje kartice s porukama.

"Odvoji minutu ili dvije, imam ti nešto važno za reći. Ovo nije šala. U Italiji svaki dan umre preko 300 ljudi. Ovo je ozbiljna situacija. Slušaj stručnjake te prati njihove upute. Ostani kod kuće. Tako ćeš smanjiti šansu zaraze", prvi je dio njihove poruke. 

"Peri ruke, očisti mobitel, izbjegavaj okupljanja, ostani kod kuće. Ako se ne pridržavamo mjera opreza, virus može pogoditi i ostale ukućane, ne samo nas", nastavile su djevojke izmjenjivati poruke te naglasile: "Nemojmo dopustiti da Hrvatska postane druga Italija."

Ostatak poruke možete pogledati u njihovom videu koji je zaradio samo pozitivne komentare.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.