Djevojčici u školi odbili servirati ručak jer nije nosila kravatu

NOŠENJE školskih uniformi u nekim zemljama i školama je iznimno važno, a čak i ako dijete nema kravatu, koja je dio obvezne odjevne kombinacije, to može biti problem.

Na to se požalila Joanne McClenaghan, koja tvrdi da je škola njezinoj 12-godišnjoj kćeri zabranila ručati. Naime, 40-godišnja mama tvrdi da joj se kći požalila da ju je drugi učenik zgrabio za kravatu i bacio je u kantu. Ona je nakon toga nije svezala, zbog čega joj je rečeno da "bez kravate nema ni ručka".

"Hrana nije kazna. Ne možete koristiti hranu kao način discipliniranja djece. Bez obzira na ponašanje, jednostavno ne vidim kako možete nekome zabraniti da jede. Cijeli tjedan nije imala kravatu, prijavila je što se dogodilo. Kad je u petak došla u kantinu, osoblje ju je upitalo gdje joj je kravata. Objasnila im je cijelu situaciju, a oni su joj rekli da bez nje ne može jesti", ispričala je majka za Leicestershire Live.

Kad je Joanne pokušala nazvati školu i popraviti situaciju, nitko joj nije odgovorio pa se o problemu oglasila na društvenim mrežama.

"Nakon objave na Facebooku javili su mi se deseci roditelja, čak i jedan učenik. Tek tada sam primila poziv od ravnatelja koji mi se ispričao. Rekla sam mu da se nadam da takvo zanemarivanje neće iskusiti niti jedno drugo dijete", navodi Joanne.

Stuart Kay, ravnatelj Srednje škole South Wigston u Leicesteru, naknadno se obratio i medijima rekavši da je "politika škole da uniformu treba nositi ispravno svuda, uključujući u restoranu".

"Ali isto tako, naša politika ne ograničava učenike da dobiju ručak, iz bilo kojeg razloga. Razgovarali smo o tome s osobljem i mogu potvrditi da su svi dobili upute da potiču učenike da nose uniforme, ali da ih zbog toga ne kažnjavaju na ovakav način", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.