Bračna savjetnica: Ako muškarac radi ove tri stvari, iskreno vas voli

Foto: Shutterstock

Ljubav može biti misteriozna, pogotovo kada pokušavamo dešifrirati voli li nas netko iskreno ili samo igra igrice. No, obiteljska i bračna savjetnica, Tina Fey, tvrdi da, ako se nekome doista sviđamo, neki suptilni znakovi mogu na to ukazivati.

"Jeste li ikada osjetili tu neospornu iskru s nekim, tu magnetsku privlačnost zbog koje se pitate je li to nešto više od obične zaljubljenosti? Nađete se kako analizirate svaku riječ, svaki pogled, tražeći tragove njihovih pravih osjećaja. To je oluja emocija - uzbuđenje mogućnosti pomiješano sa strahom od neuzvraćene ljubavi. Dakle, je li to veza sa srodnom dušom ili samo prolazna zaljubljenost", rekla je za Hack Spirit.

Tvrdi da postoje suptilni znakovi koji mogu ponuditi odgovor na to pitanje. Određena ponašanja mogu ukazivati na to da muškarac ženu vidi kao srodnu dušu. Evo znakova koje je Fey izdvojila.

1. Nalazi vremena za vas

"Ljubav ima jezik koji nadilazi riječi, a u srcu je jednostavan čin stvaranja vremena. Kada muškarac osjeti duboku povezanost s vama, prioritet će mu biti provođenje vremena s vama, bez obzira na to koliko je zauzet", kaže savjetnica. No, ne radi se o tome da on odustane od svega u trenutku. Radi se o tome da on iskreno želi s nama podijeliti trenutke, iskustva i sjećanja.

"Provodit će vrijeme s vama samo da čuje vaš glas, vidi vaše lice ili se čak uključi u svakodnevne aktivnosti s vama. Riječ je o kvaliteti nad kvantitetom. Ne radi se o tome koliko vremena provodite zajedno, već o važnosti koju pridaje provedenom vremenu. Ako je uvijek željan uhvatiti korak s vama nakon dugih dana ili tjedana, ako cijeni vaše društvo više od bilo čega drugoga, onda bi to mogao biti neosporan znak da vas vidi kao srodnu dušu", pojasnila je Fey.

Dakle, muškarac koji s nama osjeća duboku povezanost potrudit će se integrirati nas u svoj život jer naša prisutnost obogaćuje njegova iskustva, tvrdi savjetnica.

2. Cijeni vaše mišljenje

"Kad muškarac osjeti povezanost s vama, on cijeni ono što mislite i govorite", navodi Fey. Naše mišljenje mu je važno, ne zato što nas pokušava impresionirati, već zato što iskreno poštuje našu perspektivu, navodi Fey.

"Sjećam se jednog trenutka sa svojim partnerom - pokušavali smo odabrati boju za našu dnevnu sobu. On je htio hladnu plavu, dok sam ja više bila sklona bež boji. Umjesto da odbaci moj izbor, zamolio me da objasnim zašto preferiram bež boju. Proveli smo cijelo poslijepodne raspravljajući o bojama, rasvjeti i slično kako bismo utvrdili koje osjećaje u nama budi svaka od tih boja. Na kraju smo pomiješali svoje preferencije i došli do prekrasnog spoja obje boje. Tada sam shvatila da se ne radi o boji zidova, već o poštovanju koje je imao prema mom mišljenju. Radilo se o međusobnom razumijevanju preferencija", podijelila je.

Stoga, ako muškarac doista osjeća duboku povezanost s partnericom, cijenit će njezino mišljenje i često će ga razmotriti prije donošenja odluka koje utječu na oboje.

3. Sluša s empatijom

"Prema riječima Stephena R. Coveyja, 'Većina ljudi ne sluša s namjerom da razumije; slušaju s namjerom da odgovore.' No, kada muškarac ženu vidi kao srodnu dušu, on ne čuje samo njene riječi, on ih sluša", otkrila je savjetnica. Dakle, sluša kako bi razumio naše misli, naše osjećaje, naše snove i strahove.

Njegova je empatija vidljiva kroz njegove postupke i reakcije. Ne žuri s pružanjem rješenja niti odbacuje naše brige. Umjesto toga, potvrđuje naše osjećaje i pruža nam potrebnu emocionalnu podršku.

"Jednostavan primjer za to može biti kako on reagira kada imate loš dan. Umjesto da odbaci vaše frustracije ili žuri popraviti stvari, on sluša. Dopušta vam malo oduška, pokazuje razumijevanje i empatiju te vas uvjerava da je tu za vas bez obzira na sve. Takva duboka emocionalna povezanost je rijetka, ali nepogrešiv je znak povezanosti srodnih duša. Ako sluša s empatijom i nastoji više razumjeti nego odgovoriti, onda je to jasan pokazatelj da osjeća duboku povezanost s vama", zaključila je Fey.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.