Foto: Shutterstock
OVA božanstvena pita od čokolade i maslaca od kikirikija ima samo jednu manu. Vrlo je zasitna, no svejedno će vas vući da uzmete još jedan komad koliko je ukusna. Uz nezamjenjivu čokoladu i kirikiri maslac, ova pita krije i sastojak koji vaši gosti neće moći ni naslutiti.
Sastojci
Za punjenje:
300 g kikiriki maslaca
450 g jogurta
4 jušne žlice šećera u prahu
2 prstohvata soli
2 žlice ekstrakta vanilije
Za koru:
200 g čokoladnih keksa
100 g maslaca
2 žlice kakaa
2 žlice meda
Za glazuru:
100 g tamne čokolade
2 žlice meda
2 žlice kokosovog ili suncokretovog ulja
Priprema:
Prvo pripremite koru. Usitnjene kekse pomiješajte sa kakaom, medom i otopljenim maslacem.
Smjesu utisnite u kalup i stavite u hladnjak da se „stisne“ dok pripremate punjenje.
Sve sastojke za punjenje umiješajte mikserom dok se ne povežu i prelijte preko kore.
Ostavite pitu barem sat vremena da se hladi prije nego dodate glazuru.
Čokoladu za glazuru rastopite na pari uz dodatak meda i ulja. Kada je čokolada rastopljena maknite ju s vatre na desetak minuta i potom prelijte preko kikiriki pite.
Ostavite sve zajedno u hladnjaku barem dva sata kako bi se u potpunosti ohladilo.
I na kraju, pokušajte pojesti samo jednu krišku!