Voćne maske: Najbolji saveznik masne kože u trudnoći

Foto: Shutterstock
 
ŽENE često imaju problema sa odabirom kozmetičkih preparata u trudnoći kada se mnoštvo sastojaka savjetuje izbjegavati. Kreme ne bi smjele sadržavati parabene, salicilnu kiselinu, fomaldehide i bisfenol A, koji se nalaze u gotovo svakoj kremi. Kako pronalazak kreme koja ne može štetiti u trudnoći može biti poprilično težak, kao jednostavniju alternativu predlažemo njegu kože prirodnim sastojcima koji se nalaze posvuda oko nas. 
 
Voće je jedna od najvažnijih skupina namirnica i trebalo bi ga konzumirati svakodnevno. Osim što hrani organizam iznutra, maskama od voća je moguće dodatno kožu nahraniti i izvana. U maske namijenjene masnoj koži preporučuje se dodavanje citrusa, odnosno limuna, naranče ili grejpa, dok bi oni sa suhom kožom to trebali izbjegavati.
 
Kako bi uklonili neželjeni sjaj na koži dovoljno je na nekoliko minuta staviti masku od meda i limunova soka. 
 
Jagode su odličan saveznik masne kože. Usitnite šaku jagoda u blenderu uz dodavanje 1 žice limunova soka i malo meda. Osim što će spriječiti lučenje masnoće, jagode će djelovati kao prave male pegle za bore. Ostavite djelovati oko petnaest minuta, a potom temeljito isperite.
 
Kako bi temeljito očistili pore, koje su kod masne kože vrlo često začepljene, nanesite masku sa bananom. Bananu izgnječite, dodajte 1 žlicu meda i nekoliko kapi narančina soka i ostavite desetak minuta da djeluje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.