Stvarčice bez kojih nećete moći u trudnoći

Foto: Shutterstock
 
U TRUDNOĆI  život žene se potpuno mijenja. Vrijeme se više ne broji u minutama, već od ultrazvuka do ultrazvuka. Svaki dan je drugačiji, simptomi ovise od žene do žene, raspoloženje se neprestano mijenja i ukućanima je ponekad teško procijeniti što budućoj mami zapravo treba. 
Danas vam donosimo popis stvarčica koje će biti potrebne svakoj trudnici kako bi im olakšale život:
 
Strpljenje
 
Beskrajno mnogo strpljenja. Iz minute u minutu promjena raspoloženja, pa ako se ne želite zamjeriti trudnici, svakako će vam trebati snažni živci. 
 
Prenatalni vitamini
 
Iako se savjetuje početi s uzimanje prenatalnih vitamina i prije trudnoće ako planirate bebu, većina žena ih počne uzimati tek u trudnoći. Koliko god mrzili tablete, sjetite se da njima pomažete svom tijelu da se pripremi za zdravu i snažnu bebu. 
 
Kofein
 
Iako treba paziti na unos kofeina u trudnoći, neprestan umor često će dane činiti nemogućima bez kave. Uz to, ako ste bili veliki kavopija prije trudnoće, naglo ukidanje omiljenog rituala ispijanja kave moglo bi dovesti i do glavobolja, stoga budite umjereni. Pokušajte se razbuditi prirodnim sokovima bogatima vitaminom C koji će vas razbuditi. 
 
Krekeri
 
Kada počnu mučnine, krekeri će biti vaš najbolji prijatelj, nigdje nećete moći bez njih. Dobro ih je imati već uz krevet, kako biste netom nakon buđenja mogli unijeti malo suhe hrane i time pokušati izbjeći mučnine.
 
Voće i povrće
 
Bez obzira na mučnine, svaka trudnica pokušava unijeti u organizam što više zdrave hrane kako bi pomogla bebinom rastu i razvoju. Lude želje trudnice mogle bi zadati glavobolje ukućanima, jer sezonske namirnice koje možete kupiti bilo gdje nikada nisu zanimljive. 
 
Jastuk za trudnice
 
Jastuk za trudnice većini žena omogući normalan odmor jer kada trbuščić naraste pronalaženje udobnog položaja postaje prava nemoguća misija. Osim  toga, dobro će vam doći jednog dana da vam olakša dojenje.
 
Dnevni ulošci
 
Kako će trudnoća napredovati, tako će pritisak na vaš mjehur biti sve veći, kao i opasnost da se pomokrite u gaćice. Dnevni ulošci će spasiti stvar. Izaberite one pamučne koje će spriječiti iritacije. 
 
Udoban grudnjak
 
Grudi će brzo rasti i postajati sve osjetljivije, pa će boravak u neudobnom ili premalenom grudnjaku biti nemoguć. Uvijek kupite barem broj veći grudnjak jer će grudi još rasti, a ovako vam neće nadraživati tanku i osjetljivu kožu na grudima. Izbjegavajte umjetne materijale koji će ih učiniti još manje udobnima. 
 
Trudničke hlače
 
Dok će vam majice i šire haljine vjerojatno pristajati i u trudnoći, s hlačama nažalost neće biti taj slučaj. Odmah se osigurajte jednim udobnim trudničkim hlačama umjesto da pokušavate zakopčati svoje omiljene traperice. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.