Foto: Shutterstock
RIŽA na mlijeku priprema se već desetljećima. Priprema nije zahtjevna, a odlična je zamjena pudingu, pogotovo u našoj zdravoj verziji. Osim toga, idelan način za iskoristiti kuhanu rižu koja vam je ostala od ručka.
Sastojci:
2 šalice kuhane smeđe riže
2 šalice obranog mlijeka
½ šalice sušenih brusnica, marelica ili šljiva (dapače, možete koristiti i svježe voće)
2 žlice smeđeg šećera
1 žličica limunova korica
prstohvat cimeta (po izboru)
Priprema:
U posudi sa neprijanjajućim slojem ugrijte mlijeko, dodajte rižu, kokos i nasjeckano sušeno ili svježe voće po izboru.
Smanjite vatru kada sve zakuha i kuhajte oko 5 minuta dok voće ne omekša.
Uklonite potom s vatre, dodajte šećer, limunovu koricu i cimet ako želite.
Poslužite toplo ili potpuno ohlađeno u frižideru.
Ako se odlučite sušeno voće zamijeniti onim svježim, jabuke ili kruške kuhajte 5 minuta s ostalim sastojcima, a ako želite dodati nešto nježnije voće poput breskvi ili marelica, dovoljno ih je kuhati minutu- dvije.
Kokos možete zamijeniti kakao ili potpuno izbaciti.