Provedite kvalitetno vrijeme s klincima: Gdje za vikend?

Foto: 123RF
 
Iskoristite vikend za dobru zabavu cijele obitelji.

U subotu, 29. kolovoza Park prirode Medvednica obilježava 19. po redu Međunarodnu noć šišmiša na planinarskom domu glavica i špilji Veternici.

Tamo ćete se moći sa stručnjacima za šišmiše uputiti u potragu za šišmišima, a najmlađi mogu sudjelovati u zabavnim radionicama za najmlađe.Izrađivat će se šišmiš maske, crtati i organizirati kvizovi s ciljem oslobađanja straha od ovih simpatičnih životinjica. Na kraju zabavnog dana, oni koji se zaljube o ove životinjice moći će ih posvojiti. Svaki puni sat bit će organizirano stručno vođenje, a djeca će se moći zabaviti i u novouređenom planinarskom domu Glavica. 
 
Možete posjetiti i Koprivnicu i vratiti se u prošlost. Tamo se trenutno odvija četverodnevna manifestacija koja rekonstruira razdoblje prije 656 godina kada je Koprivnica postala Slobodni kraljevski grad. Na renesansnim bedemima odvija se cjelokupni program, a moći ćete susresti trgovce, vitezove, dvorjane i kmetove, alkemičare i zabavljače. Kuhari će spravljati jela po srednjovjekovnim receptima, a posluživat će se samo pića iz tog vremena. Više od tisuću zabavljača iz Hrvatske i ostatka Europe (Slovenija, Italija, Mađarska, Češka, Slovačka, Njemačka, Austrija, Poljska) garantiraju dobru zabavu za cijelu obitelj.
 
Ako odlučite ostati u Zagrebu, posjetite galeriju Klovićevi dvori gdje se svake subote održava radionica za djecu od 5 do 12 godina od 11 sati do 12.30. Najaviti se možete na artionica@gkd.hr.
 
U Maksimiru vas očekuje ciklus radionica "Rujanski oproštaj" sve do 3. rujna od 10 do 12 sati. Sudjelovanje je besplatno, a mjesto za svojeg mališana možete rezervirati na jadranka.kerin@gmail.com ili na 091 2517 651. 
 
Od ostalih događanja u Zagrebu vas očekuje Ljeto na Štrosu (lutkarske predstave), besplatno razgledavanje Zagreba Upoznaj svoj grad, u nedjelju možete posjetiti Dan Šestina na Medvedgradu ili besplatno pogledati Pčelicu Maju u kinu Europa
 
Čeka vas i pregršt radionica za djecu:
 
- Ljetne radionice u Dječjoj kući Borovje
 
- Moja kanopska vaza u Arheološkom muzeju (subota)
 
- Donkihotovske ljetne večeri u Sesvetama (petak i subota)
 
 
U subotu u 19 sati na Strossmayerovom šetalištu djeca mogu uživati u besplatnoj predstavi "Medin dom" u izvedbi Malog lutkarskog kazališta Let, a isto kazalište je za vas u nedjelju u 1 sati pripremilo "Dnevnik tavana".
 
Ako odlučite otputovati do Varaždina, ne propustite dobru zabavu na Špancirfestu.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.