Od pelene do WC-a u 4 koraka

Foto: Shutterstock

VAŽAN trenutak u životu jedne bebe je onaj kada prestane nositi pelene. Kako bi vam olakšali, donosimo vam mali vodič kako prepoznati kada je pravo vrijeme za odvikavanje od pelena.

12-18 mjeseci

Iako se rijetko koje dijete odvikne od pelena u ovako ranoj dobi, dobro je od započeti a pripremama. Upoznajte je s tutom tako što ćete kupiti jednu koja će, za početak, služiti samo za igru.

18-24 mjeseci


Neka djeca se odviknu od pelena prije drugog rođendana, ali ona su u manjini. Ohrabrite dijete tako što ćete mu skinuti pelenu i pustiti ga da neko vrijeme tijekom dana provede bez nje kako bi postalo svjesno kada piški. Redovito ga stavljajte na tutu, ali ne očekujte da će odmah obaviti sve što treba. Ako se ipak popiški u tutu svakako to nagradite.

24-36 mjeseci

Većina djece se nauči ići na tutu tijekom svoje treće godine, ali dječaci uvijek kasnije od djevojčica. Pratite znakove kao što su suha pelena tijekom nekoliko sati, interes za tutu ili ako samo dijete govori da mora piškiti.

Tri i više godina

Djeca se često pomokre tijekom noći, čak i nakon što su već neko vrijeme bez pelena.Kad se jednom riješe pelena teško ćete dijete nagovoriti da ih ponovno stavi tijekom noći. Dok ste još na samom početku možete za noć koristiti pelene-gaćice, ali najbolje se odmah riješiti dnevne i noćne pelene kako ne bi zbunili dijete.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.