Kašica od jabuke s cimetom i rižinim pahuljicama

Foto: Shutterstock
 
KORIŠTENJE organskog cimeta preporučuje se nakon navršenog osmog mjeseca. Cimet je poznat po tome što je bogat kalcijem i željezom, a odlično se slaže s jabukama koje su bogate vitaminom C i antioksidansima.
 
Sastojci:
 
1 jabuka
 
200ml vode
 
1/2 žličice cimeta
 
1 žlica rižinih pahuljica
 
Priprema:
 
Jabuku ogulite i očistite i kuhajte dok potpuno ne omekša, ubacite u blender i dodajte cimet.
 
Kako bi razrijedili kašicu, dodajte malo vode u kojoj se jabuka kuhala.
 
Ako je kašica prerijetka ubacite 1 žlicu rižinih pahuljica.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.