Foto: Shutterstock
PRIPREMA ovih ukusnih keksića nije zahtjevna, a u frižideru mogu stajati i više od tjedan dana, pa ćete tako uvijek imati nešto slatko pri ruci.
Sastojci:
Keksići
1 i 2/3 šalica glatkog brašna
5 žlica kakaa
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
1/2 šalice maslaca ili margarina
1 šalica šećera (po mogućnosti smeđeg)
2 jaja
3/4 šećera u prahu
5 žlica maslaca od kikirikija
Krema
2 žlice maslaca od kikirikija
2 žlice maslaca
100 grama gorke čokolade
5 žlica šećera u prahu
3 žlice mlijeka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220°C.
Miksajte maslac dok ne postane pahuljast i potom dodajte jaja. Kada ste dobili jednoliku smjesu počnite s dodavanjem suhih sastojaka i ručno umijesite gustu smjesu.
Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.
Potom tijesto podijelite na 30 dijelova, svaki oblikujte u kuglicu i lagano spljoštite na plehu za pečenje.
Prstom u sredini napravite jamicu kada bi imali gdje staviti punjenje kada keksići budu pečeni.
Peći 11-12 minuta na masnom papiru, a potom ostaviti kekse da se ohlade prije punjenja.
Za to vrijeme pripremite punjenje.
Tamnu čokoladu rastopite i dodajte smjesi maslaca i šećera koju ste prethodno miksali.
Mlijeko dodajte na kraju, ovisno o gustoći maslaca možda vam neće biti potrebne 3 žlice mlijeka.
Smjesu prebacite u vrećicu za ukrašavanje i kada se krema i keksići ohlade, ukrasite ih i uživajte.