Brzinski čokoladni brownie bez pećnice!

Foto: Shutterstock

MISLILI ste da ne postoji jednostavan kolač, gotov u tren oka, a da ispunjava i najstrože kriterije pravih sladokusaca?
Donosimo vam jednostavan recept za sirovi brownie koji će se topiti u ustima. 
 
Sastojci za „biskvit“:
Za mjerenje sastojaka poslužite se plastičnom čašom od jogurta.
1 čaša oraha (možete ih zamijeniti lješnjacima ili bademima)
1 čaša sušenih datulja (dio možete zamijeniti sušenim smokvama, marelicama ili šljivama)
1/3 čaše kakao praha
1 veliki avokado
 
Sastojci za glazuru:
3 žlice meda
1 žlica javorova sirupa 
3 žlice kakao praha
2 žlice ekstrakta vanilije
1 prstohvat soli
1 prstohvat cimeta (po želji)
 
Priprema:
1. Orahe i datulje sameljite kako bi dobiti ljepljivu smjesu. 
2. Smjesi dodajte kakao i avokado i sve zajedno miksajte u blenderu dok se smjesa ne poveže.
3. Smjesu rasporedite na pleh koji ste obložili masnim papirom.
4. Glazuru pripremite na način da sve sastojke dobro izmiješate, najbolje pjenjačom.
5. Prelijte glazuru preko kolača i stavite u hladnjak na dva sata da se kolač ohladi.
 
Napomena:
Osim što ne zahtjeva paljenje pećnice i gotovo je u tren oka, ova slastica će vas ujedno oduševiti i okusom i činjenicom da je najzdraviji kolač na koji ćete naići. 
Ako ste nestrpljivi, umjesto u hladnjak, kolač stavite u zamrzivač na dvadesetak minuta i uživajte u slastici.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.