11-mjesečna beba završila u bolnici jer je popila previše vode

Foto: Facebook

PEDIJATRI ne preporučuju davanje vode bebama mlađima od šest mjeseci, čega je većina roditelja i svjesna.

Koliko god mislili da im malo vode, pogotovo sada u ljetnim mjesecima neće štetiti, treba biti oprezan, jer popije li vaše dijete previše vode, posljedice mogu biti kobne, tvrde liječnici.

Na teži je način to naučila Katie Gorter, mama 11-mjesečne djevojčice Elly, koja je završila u bolnici zbog tzv. trovanja vodom. 

"Trovanje vodom postoji i može se dogoditi tako lako. Moja je Elly jučer otkrila da može piti vodu za kupanje. U tom trenu nisam previše razmišljala, a malo kasnije smo jurili po hitnu pomoć. Postala je letargična, počela je povraćati, teško disati. Imala je toliko vode u sebi da su joj se pluća stisnula. Čak i kod starijih beba poput Elly, koja će sljedećeg mjeseca navršiti godinu dana, trebalo bi biti oprezan s unosom vode", napisala je u svojoj objavi na Facebooku. 

"Ne mogu vjerovati da ovako nešto postoji. Hvala vam na upozorenju", komentirala je jedna korisnica Facebooka.

"Prestrašno! Nadam se da je djevojčica dobro", dodala je druga ispod objave koja je podijeljena više od 30.000 puta.

"Bebe mogu imati nedovoljno razvijene bubrege pa im previše vode, tijekom prve godine života, može razrijediti razinu natrija u organizmu što može dovesti do kome, oštećenja mozga i smrti", upozorili su stručnjaci iz HealthDirecta.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.