Zvijezda Uvoda u anatomiju bila na sprovodu kraljice, članica je kanadske delegacije

Foto: Instagram

OSIM kraljevske obitelji i svjetskih lidera, na sprovodu kraljice Elizabete II. bila je i kanadska glumica Sandra Oh, najpoznatija po ulogama u serijama Uvod u anatomiju i Killing Eve. Mnogi su se iznenadili kada su vidjeli Sandru kako hoda s kanadskom delegacijom. 

Zašto je glumica Sandra Oh bila na sprovodu kraljice?

U lipnju ove godine Sandra je imenovana časnicom Kanadskog reda, što je druga najveća civilna čast u Kanadi, piše BBC. Tu je titulu osmislila kraljica 1967. godine u čast ljudima koji su imali izvanredna postignuća, služili naciji i bili predani zajednici. 

Dakle, Sandra je tu titulu zaslužila zbog svoje umjetničke karijere ispunjene nezaboravnim kazališnim, televizijskim i filmskim ulogama u Kanadi i inozemstvu.

"Ponosna sam što predstavljam Kanadu s mojim kolegama na sprovodu Njezinog Veličanstva kraljice Elizabete u Westminsterskoj opatiji", napisala je Sandra na Instagramu.

U povorci bili još i kanadska guvernerka, premijer, glazbenik i olimpijski plivač

U povorci kanadskog izaslanstva bili su guvernerka Mary Simon, glazbenik Gregory Charles, olimpijski plivač Mark Tewksbury te kanadski premijer Justin Trudeau i njegova supruga Sophie Grégoire Trudeau.

"Bio sam dio Kanadskog reda sa Sandrom Oh, glumicom, i Gregoryjem Charlesom, glazbenikom. Nas troje smo predstavljali Kanađane. Samo smo se štipali cijelo vrijeme! Čak i filmske i TV zvijezde budu pod dojmom u ovakvim situacijama", rekao je Tewksbury za magazin People. 

Inače, kada je guvernerka Simon imenovala Sandru časnicom Kanadskog reda, rekla je: "Kanadski red slavi živote, nastojanja i uspjehe ljudi iz svih društvenih slojeva. Oni koji su danas imenovani dolaze iz različitih sektora, postigli su nacionalni i međunarodni uspjeh te su pokazali domišljatost, inovativnost i velikodušnost."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.