Zbog prosvjeda u Dublinu upitan datum koncerta grupe U2 u Zagrebu

IAKO SU svojim prosvjedima stanovnici Dublina "htjeli posramiti dublinske gradske i sportske vlasti" zbog dugotrajne demontaže goleme pozornice grupe U2, Dublinci su ugrozili planirane datume europske turneje grupe U2. Naime, zbog prosjeda u glavnom gardu Irske, na jutarnji trajekt nije stiglo više od 50 kamiona koji nose čak 390 tona tešku pozornicu, rasvjetu, ozvučenje i videozidove.

"Ovi prosvjedi su svakako utjecali na raspored turneje"

Demontaža ogromne pozornice potrajala je čak 44 sata zbog čega su se stanovnici koji žive blizu stadiona Croke Park dignuli na noge. "Ovi prosvjedi su svakako utjecali na raspored turneje", potvrdio je menadžer turneje Jake Berry za BBC. Naime, to nije jedini problem koji je vezan za dva koncerta na maksimirskom stadionu. Podsjetimo, organizatore zagrebačkog koncerta muče mnoge pojedinosti vezane za koncert, ali i same pripreme.

"Produkcija stiže tek 5. kolovoza, a neki dijelovi i ranije. Problem nam stvara infrastruktura stadiona i nažalost ne postoji mogućnost da zadovoljimo ama baš sve uvjete koje traži menadžment U2. Zato već sada počinjemo s pripremom backstagea, jer to možemo, a s užurbanim radovima započinjemo kad 4. kolovoza završi uzvratna utakmica 3. pretkola Lige prvaka između Dinama i Red Bull Salzburga te se igrači povuku s terena", rekao je Vladimir Ivanković, direktor Lupa Promocije.

U Zagrebu nitko od posjetitelja neće smjeti unositi ikakvu tekućinu na stadion

Iako produkcijski jednako jaki kao ostali, zagrebački koncerti će u dvije bitne stvari biti drugačiji; prvo što ne postoji VIP zona "jer su se svjetska organizacija Live Nation, koja stoji iza skupine U2 i Lupa Promotion dogovorili kako neće biti dovoljno potražnje". Naime, VIP ulaznice sadrže posebne poklon pakete zbog kojih bi cijena skočila na otprilike tri i pol tisuće kuna, dok je trenutačno najskuplja ulaznica za Red Zonu po cijeni od dvije tisuće kuna.

Drugo i puno bitnije, u Zagrebu nitko od posjetitelja neće smjeti unositi ikakvu tekućinu na stadion. Naime, prevelike vrućine zbog koji dolazi do kolabiranja razlog su zbog kojeg su strane organizacije iznimno dopustile posjetiteljima unos vode u stadione, međutim, u Zagrebu što ste popili kod kuće, popili ste.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.