Cate Blanchett jedna je od celebova koji su sinoć nosili plave vrpce. Evo što znače

Foto: EPA

SINOĆ je održana dodjela filmskih nagrada Britanske akademije (BAFTA), a slavne osobe jednim su detaljem izazvale pažnju na crvenom tepihu. Naime, brojni redatelji i filmske zvijezde nosili su plave vrpce kao simboličan znak podrške u humanitarnoj krizi koja je zavladala svijetom.

Što znače plave vrpce?

Cijelu je priču na ovogodišnjoj dodjeli nagrada pokrenula glumica Cate Blanchett koja je zamolila kolege da nose plavu vrpcu kao znak podrške izbjeglicama diljem svijeta. Glumica Jamie Lee Curtis pojasnila je za Press Association što se krije iza simboličnog detalja.

"Moja prijateljica Cate Blanchett traži od ljudi da nas sve podsjete kako se usred cijele sezone glamura u svijetu odvija užasna izbjeglička kriza i mi moramo učiniti svoj dio", izjavila je Curtis.

Vrpce na Oscarima

Jamie Lee Curtis, Samuel L. Jackson i Paolo Sorrentino nosili su vrpce na prošlogodišnjoj dodjeli Oscara koja se održala samo nekoliko tjedana nakon što je počeo rat u Ukrajini. Otkako je počeo rat, domove je izgubilo osam milijuna ljudi, a prema izvješću UNHCR-a, diljem svijeta više je od 103 milijuna izbjeglica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.