Zasitili ste se klasičnih šetnji i sjedenja s ekipom u kafićima? Isprobajte ovo

Foto: PR

PREKRASNI topli dani koji nam stižu jednostavno zovu na druženja s prijateljima. Kako biste se odmaknuli od uobičajenih aktivnosti poput šetnji gradom i sjedenja po kafićima, pokušajte razviti kreativnost i unesite dozu osvježenja u svoj život.

Donosimo vam prijedloge zabavnih aktivnosti u kojima možete doma uživati sa svojim prijateljima i zabaviti se na potpuno nov način. Isprobajte ih ako još niste!

Akcija - kuha se!

Hrvati su poznati po svojoj ljubavi prema dobroj hrani pa ne sumnjamo da će vaši prijatelji biti oduševljeni ako ih pozovete na privatno kulinarsko natjecanje. Pokažite svojim prijateljima malo drugačiju varijantu druženja uz hranu: tema večeri može biti fingerfood, odaberite voditelja ili voditeljicu, upalite kamere i snimite nezaboravne trenutke s prijateljima.

Uživajte u malim zalogajima poput bruschetta, tacosa ili slanih prutića, a upotpunite ih savršenim pićem za opuštena druženja. Svoju kulinarsku epizodu uvijek možete podijeliti i na društvenim mrežama ili ju jednostavno pohraniti u mapu s uspomenama koje imaju dobru vibru.

Rekreirajte stare fotke

Sve popularniji retro ili vintage stil svima nam je već zapeo za oko, a našim roditeljima zagrije srca prisjećanje vremena u kojima je to bio zadnji krik mode. Pozovite prijatelje da ponesu rekvizite i odjeću koju mogu pronaći na tavanima ili skoknite zajedno na neki retro buvljak i bacite se na rekreiranje modnih kombinacija vaših mama i tata. To mogu, primjerice, biti fotke iz sedamdesetih, pune zabavnih disko boja ili lepršavih haljina. Još je bolje ako imate fotku nekog od svojih bližnjih koju možete dočarati i poslije ga time razveseliti, ali i oduševiti svoje pratitelje na društvenim mrežama. 

Maraton bez trčanja je najljepši maraton

Ako ste obožavatelj Oscara, festivala u Cannesu ili ste već tri puta bili na Mostri u Veneciji,  imamo idealan prijedlog druženja za vas. Pokažite prijateljima sve čari filmova i upoznajte ih s ljepotama sedme umjetnosti. Dogovorite se da svatko od vas na post-it napiše svoj najdraži film, stavite ih sve u zdjelu i gledajte po redoslijedu izvlačenja. Kako biste se još bolje zabavili, probajte pogoditi tko je izabrao koji film i krenite na jedini maraton koji ne sagorijeva kalorije, ali itekako podiže razinu serotonina.

Kad i vaši prijatelji postanu zaljubljenici u film, ovakve maratone možete podići na višu razinu tako što ćete predlagati filmove po žanrovima i postati eksperti za dokumentarne, domaće ili filmove na stranim jezicima. Odabira je mnoštvo, a zabave sigurno neće nedostajati.

Happy hour doma uz koktele nitko ne odbija

Za ljubitelje elegantnijih druženja predlažemo koktel druženje nakon posla. Zamijenite terase kafića ugodnom kućnom atmosferom u kojoj ćete zadiviti prijatelje svojim koktelskim umijećem, a oni će moći uživati u zasluženom odmoru nakon napornog radnog dana.

S obzirom na to da riječ koktel dolazi iz španjolskoga jezika, unesite u svoj život dašak te prekrasne mediteranske zemlje i pripremite koktel Sombrero za koji će vam trebati votka, Somersby jabuka i dobre vibracije. Zaplešite Macarenu ili se opustite uz zvukove nježne andaluzijske gitare uz čašu prefinog koktela.

Zaigrajte veseli kućni kviz

Za intelektualce među vama kojima je najdraža razonoda prikupljanje manje poznatih informacija o vrlo poznatim događajima i mjestima, a još uvijek niste spremni prijaviti se na Potjeru, idealna aktivnost s prijateljima je upravo kviz doma. S obzirom na to da ćemo uskoro svi početi maštati o plaži i moru, tema kviza mogu biti jadranske destinacije. Dogovorite se tko će od vas biti voditelj i autor pitanja, kombinirajte pitanja s fotkama naših prekrasnih plaža, otoka i znamenitosti, naučite nešto novo i odaberite svoju top destinaciju za ovo ljeto.

Nagrada pobjedniku može biti paket od sva četiri zanimljiva Somersby okusa koje ćete zasigurno htjeti piti i za mjesec dana, dok vam valovi budu zapljuskivali noge, a sunce davalo savršeni preplanuli ten.

Koji god od ovih prijedloga odaberete, sigurni smo da ćete doživjeti nezaboravne trenutke koji će vas napuniti optimizmom i pozitivom.

Sadržaj donosi Index u suradnji sa Somersbyjem te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.