Vikend idealan za uživanje: Na Bačvicama još ima kupača, u Tinjanu se uživalo u slasnom pršutu

HLADNO i kišno jesensko vrijeme ne može omesti kupače na Bačvicama. Unatoč tome što su temperature sada daleko niže od ljetnih, na splitskoj je plaži i danas bilo ljudi. Većina njih se brčkala u plićaku i igrala picigin, a bilo je i onih koji su otišli i dalje od obale. Iako se uskoro najavljuje još hladnije vrijeme, čini se kako Splićani namjeravaju još dugo uživati u morskim radostima.

U Dubrovniku je ovog vikenda bilo uglavnom lijepo i toplo vrijeme što najviše pogoduje brojnim turistima. Kraj je listopada, no grad i dalje vrvi gostima koji uglavnom pristižu sa cruisera.

Oni koji nisu imali prilike kupati se na Bačvicama ovog vikenda ili razgledati Dubrovnik, mogli su uživati u slasnim delicijama na Petom internacionalnom sajmu pršuta u Tinjanu. Ove je godine na njemu sudjelovalo 29 pršutara iz 9 zemalja, a ocjenjivala se kvaliteta pršuta u četiri kategorije. Osim kategorije Istarskog pršuta ocjenjivala se kvaliteta dimljenog pršuta s kožom i dimljenog pršuta bez koze, te "ostalih" pršuta čiji proizvođači su ih prijavili na ocjenjivanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.