Video - Vlado Šola: Žena me tjera da sadim ruže i odvozim smeće!

BUDUĆI da je u prvoj emisiji "Pobijedi Šolu" izgubio od "cara", Vlado Šola sav je u pripremama za nadolazeći nastavak kad će se ponovno okušati u petnaest sportova protiv slučajno odabranog suparnika. Sreli smo ga u teretani koju inače ne podnosi, ali je to trenutačno jedino mjesto gdje provodi slobodno vrijeme.

Ogromnih fizičkih dimenzija, barem za prosječno visokog čovjeka, Vlado Šola je karakterom suprotan pravom rukometnom izgledu. Pristupačan, miran, ugodan i susretljiv bivši rukometni reprezentativac trenutno u životu najviše uživa u novootkrivenom showbiznisu, druženju s obitelji i spavanju.

Bicikl Pony

"Iako sam u ovoj teretani već inventar, nisam neki ljubitelj teretana, više volim loptu. A što se tiče ekipe koja zbog dizanja velikih tereta stenje, mislim da im je samo sila na WC. Ma, to se zna i meni dogoditi", rekao nam je Šola koji iz djetinjstva najbolje pamti divljanje s Ponyjem po omiljenim šumskim stazama i igranja Kauboja i Indijanaca u kvartu. "Tata mi je valjda desetak puta morao variti Ponyja jer sam ga stalno trgao. A u drugoj igri sam uvijek bio Indijanac jer imam ovakav nos".

Kad mu je RTL predložio suradnju, Vladi je u to vrijeme njihova ponuda bila izazovna i zato je pristao komentirati rukometno prvenstvo i biti zvijezda svoje emisije. Koraknuvši tako u svijet showbiza otkrio je da mu se to sviđa, mada stalno misli na onu priču s klaunom. Onome koji sve zabavlja, a zapravo je toliko depresivan da na kraju počini samoubojstvo.

"Ja ću uvijek stati na stranu Červara"

"I dalje bih volio raditi na televiziji, ali samo ako Davor Dominiković pristane. Mi smo kao Lolek i Bolek. Rukometno prvenstvo nije klasično komentiranje, mi smo bili kao stručni komentatori koji, kad nisu znali što bi rekli, nešto bez veze izvale i to je svima bilo simpatično. A nekima od mojih bivših kolega se svidjelo, nekima nije, ali se neću zbog toga valjda ubiti", rekao je Šola.

Više manje je sa svim rukometašima iz repke ostao u dobrim odnosima dok se s Dominikovićem najčešće viđa. Pitali smo ga za mišljenje o Lini Červaru koji je s Ivanom Balićem na "pas mater" a sa Špoljarićem uopće ne komunicira. Štoviše, njegov autoritet je već duže vrijeme upitan, a kako stručnjaci kažu - igrači ga ne fermaju ni dva posto.

"Ja ću uvijek stati na stranu Červara. Ma nemam pojma, ljudi će uvijek svašta govoriti, ali nema niti jedan rezultat zbog kojeg bi ga se moralo pljuvati", iznio je svoje mišljenje bivši vratar, a sadašnji igrač u svom vlastitom showu, komentator, bivši vlasnik restorana u centru Zagreba, saditelj ruža i vozač smeća.

Ruže i smeće

"Nemam umjetničke porive osim što već deset dana sadim biljke, ali ne zato što to želim nego zato što moram. Supruga me tjera da to radim. I moram smeće odnijeti do kontejnera koji je udaljen jer mi živimo u šumi", nadodao je Šola koji ne želi pričati o kćeri Luki, ali se zato osvrnuo na pušenje cigareta. "Pušio sam dvije kutije na dan. Ali su me pluća počela boljeti pa sam odlučio prestati. Doduše, pušim dvije tri dnevno, ali ih ne kupujem nego žicam okolo", nadodao je Vlado Šola.

Tekst: Lana Vukičević
Video: Tomislav Brdjanović

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.