Video - "Romeo i Julio": Prvi hrvatski gay mjuzikl

MLADI splitski redatelj i scenarist, student sociologije i break dancer Ivan Perić snimio je film o ljubavi između dvojice Splićana koji plešu break dance, pričaju u stihovima i odazivaju se na imena Romeo i Julio.

"Ideja mi je pala napamet davno, čisto kao zafrkancija, a prijatelj s kojim treniram, i koji je u filmu odglumio Julija, predložio mi je da snimim film prema tom scenariju. Svi kojima sam pristupio s gotovom idejom pristali su raditi na filmu pro bono – od glumaca preko tehničara do glazbenika", ispričao je redatelj za Splitski portal.

Nabildani, našminkani muškarci

Budući da je snimanje trajalo od svibnja do kolovoza, ekipi je najveći problem predstavljala vrućina, a slučajni prolaznici na scene našminkanih i nabildanih muškaraca uglavnom nisu neugodno reagirali, bilo je tek ponekih dobacivanja.

Dečke su u početku šminkale djevojke, ali poslije su i sami preuzeli taj posao. Sve uloge su odigrali muškarci, jedina pripadnica ženskog spola bila je mačka, a prema najavama, premijera bi se trebala održati sredinom listopada u splitskoj Kinoteci Zlatna vrata.

Perić je 2008. godine završio Školu filma u splitskom Kino klubu, usavršava se kroz različite radionice, a svoje scenarije često šalje na natječaje. Snimio je četiri samostalna filma, a "Romeo i Julio" mu je prvi dugometražni u trajanju od sat i 15 minuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.