Video: Pogledajte kuću koju si je kupio "Columbo" Peter Falk

SVIJETU poznat po ulozi policijskog poručnika Columba, danas 81-godišnji i senilni Peter Falk osuđen je na boravak među četiri zida obiteljske kuće. Zbog teškog zdravstvenog stanja, odnono Alzheimerove bolesti, potreban mu je stalni nadzor, a o njemu najviše brine pokćerka Catherine.

Kako se Peter Falk nalazi u stanju u kojemu bi ga se lako moglo prevariti u svrhu oduzimanja imovine, Catherine je Višem sudu Okruga Los Angelesa podnijela zahtjev u svrhu oduzimanja poslovne sposobnosti, odnosno imenovanja skrbnika.

Ženio se dva puta

Peter Falk rođen je 1927. godine. Iako se glumom počeo baviti relativno kasno svjetsku slavu stekao je ulogom poručnika Columba za koju je pet puta nagrađen Emmyjem. Za Oskara je bio nominiran dva puta, međutim, nije bio te sreće da se uspe na pozornicu i "zahvali Akademiji". No zato je osim Emmyja nagrađen i Zlatnim globusom.

1960. godine je oženio svoju djevojku s kojom je počeo hodati tijekom studija, Alyce Mayo. Posvojili su svije kćeri, Catherine koja je privatna detektivka i Jackie. Razveli su se 17 godina poslije, da bi godinu dana kasnije oženio glumicu Sheru Danese koju je upoznao tijekom snimanja Columba, a u kojem je Shera gostovala u nekoliko manjih uloga.

U svibnju ove godine glumcu je dijagnosticirana Alzheimerova bolest.

L.V.
Foto: JLP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.