VIDEO Pogledajte kako je izgledala zagrebačka špica na prvi dan popuštanja mjera

Foto/Video: Patrik Macek/PIXSELL

OD DANAS je i kafićima dozvoljena prodaja kave za van, a kako se to odrazilo na Zagrepčane pokazuju fotke snimljene na Cvjetnom trgu. 

Na zagrebačkoj špici Pixsellov fotograf zatekao je veliki broj građana koji su se družili i ispijali kave, no ugostitelji sa svoje strane nisu zadovoljni ovakvim popuštanjem mjera

Neki uopće nisu ni otvorili svoje objekte jer im se, kažu, to uopće ne isplati. 

 

"Ljudi su se navikli na odlazak po kavu koja je dosta jeftinija nego u našim objektima, to je jedan od problema koji nas čeka. Drugi je nespretnost u donošenju odluke oko kave za van, ne smiju se gosti zadržavati ispred našeg objekta. Tu i financijska kalkulacija naših građana kaže: Zašto bih ja dolazio po duplo skuplju kavu ili piće u ugostiteljski objekt kad upola jeftinije plaćam u nekom drugom objektu, kiosku ili trgovini, jer i dalje moram ići na nekakvu klupicu ili zidić", rekao je Dražen Biljan iz Nezavisne udruge ugostitelja gostujući u HRT-ovom Studiju 4.

To, ističe, nema veze s ugostiteljstvom. 

"Mi nismo trgovci, kod nas se dolazi na kavicu i naš je zadatak ugostiti građane da se što ugodnije osjećaju", rekao je Biljan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.