VIDEO "Nakon tri dana u samici počela sam razgovarati sama sa sobom i vidjela čudne stvari..."

Screenshot: Youtube

SARAH DOHERTY je pristala na eksperiment britanskog televizijskog kanala Channel 5 i u sklopu njega je provela pet dana u samici.

Bila je zatvorena u prostoriji u kojoj nije imala nikakvog kontakta s vanjskim svijetom, a jedina je od tri sudionika izdržala svih pet dana.

Svrha eksperimenta je bila pokazati kako ljudi funkcioniraju bez moderne tehnologije i socijalnih interakcija, a već nakon 72 sata Sarah je počela pokazivati simptome anksioznosti.

Počela je razgovarati sama sa sobom, koristeći svoje ruke kao zamišljene sugovornike, a pojavile su joj se i halucinacije. Na eksperiment je pristala kako bi se malo posvetila sebi, a kod kuće je ostavila osmogodišnjeg sina Lucasa.

"Imam se priliku fokusirati na sebe. Želim doznati jesam li toliko jaka osoba kao što vjerujem da jesam", rekla je Sarah.

Unatoč pozitivnom stavu, priznala je da se počela osjećati uznemireno čim je ušla u prostoriju, te da je morala otkriti način kako da se nosi s tom situacijom.

Objasnila je da joj se činilo kao da je u horor filmu, te da će svaki čas netko provaliti u prostoriju, a ona se neće imati čime obraniti. Nervozno je hodala po sobi, a u jednom trenu
je počela povraćati.

Nakon tri dana počele su halucinacije, pa je primjerice vidjela obris psa u sudoperu.

"Ne mislim da halucinira, mislim da je usamljena", rekla je psihologinja Pauline Rennie- Peyton.

Tridesetšestogodišnja Sarah ipak je uspjela izdržati punih per dana. U eksperimentu je također sudjelovao televizijski voditelj George Lamb koji je odustao nakon samo 23 sata.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.