VIDEO Na zagrebačkom Krematoriju obitelj i prijatelji oprostili se od Duška Valentića

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Na zagrebačkom Krematoriju održan je posljednji ispraćaj Duška Valentića.

Od glumca su se oprostili njegovi kolege, obitelj i prijatelji. Između ostalih, došli su filmski redatelj Miroslav Međimorec, novinarka Maja Sever, Janko Popović Volarić, Amar Bukvić, Slavko Juraga...

Valentića proslavila uloga Papundeka

Pokojnog glumca proslavila je uloga Papundeka u seriji Velo misto, a iza sebe je ukupno imao više od 50 filmskih i televizijskih uloga, dok ih je u matičnom kazalištu Gavella odglumio više od stotinu.

Rođen je u Pančevu 21. siječnja 1950., a u Zagreb se preselio kada je imao sedam godina te se tamo i školovao.

Svoju glumačku karijeru počeo je ulogom u seriji Kuda idu divlje svinje (1971.), a zatim je slijedio Galićev film Tomo Bakran (1978.) i nakon toga Novinar (1979.), uloga Lojzeka u Horvatovom izboru i posljednja uloga Žgolje u filmu Vrijeme za... (1993.). Kasnije se pojavljivao u gostujućim ulogama u serijama Bibin svijet i Naša mala klinika.

Ostvario je i brojne kazališne uloge u Gavelli i Teatru ITD, među kojima su Erich u Bečkim šumama, Sebastian u Na tri kralja, Robespierre u Dantonovoj smrti, Knez Miškin u Idiotu, Grga Čokolin u Zlatarevom zlatu, Grošičar u Carevoj kraljevni i desetine drugih.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.