Video: Gloria Lenhoff svira 20 instrumenata i pjeva na 30 jezika

GLORIA LENHOFF je operna pjevačica koja može zapamtiti gotovo svaku pjesmu u nekoliko minuta i potom je ponovno otpjevati, a da ne pogriješi niti jednu notu. Kada je imala sedam godina liječnik je njezinim roditeljima priopćio šokantnu dijagnozu. Rekao im je da njihova djevojčica ima poteškoće u psihičkom razvoju, odnosno da boluje od Williamsova sindroma, rijetkog stanja uzrokovanog abnormalnostima u kromosomima koje je otkriveno 1961. godine, a još uvijek nije u potpunosti jasno u medicinskom svijetu.

Nastupila i s Bradom Whitfordom iz Aerosmitha

Ipak, zna se da osobe koje boluju od ovoga sindroma imaju kvocijent neverbalne inteligencije od 40 do 70, međutim, posjeduju vrlo impresivne jezične vještine. Naime, posebice uživaju u pričanju pri čemu se služe dugim riječima koje zvuče učeno, složenim rečenicama te odličnom emocionalnom ekspresijom. Gloriju su roditelji uvijek poticali i usmjeravali pa su tako i otkrili kako posjeduje nevjerojatan talent.

Iako ima 54 godine, mentalno je razvijena do stupnja 11-godišnjakinje, ali zna svirati preko 20 različitih glazbenih instrumenata i pjevati preko dvije tisuće pjesama na 30 svjetskih jezika. Budući da ne zna čitati note, svaka riječ, nota i prijelaz pohranjeni su u njezinom mozgu, koji je 20 posto manji od prosječnoga. Gloria je uistinu zvijezda, njezin talent prepoznali su i brojni svjetski glazbenici pa je tako jednom prilikom nastupila i s Bradom Whitfordom iz Aerosmitha. 

I.M.L.
Foto: JLP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.