Video: Geneva Report (1)

IZA nas je prvi, novinarski dan na kojem su kroz nebrojene prezentacije svoje najznačajnije novitete predstavili svi koji nešto znače u automobilskom svijetu. Ženeva se ne propušta, a to najbolje znaju europski predstavnici, pa tako i Volkswagen.

Jedan od najsnažniji koncerna u Ženevi je otkrio svoje najjače adute, i to ne samo kad su u pitanju novi modeli. Naime, Volkswagen u sklopu svih svojih marki, a posebno Audija i Volkswagena pokreće veliku inicijativu E-mobilnosti.

Ona će nastojati popularizirati alternativne pogonske sustave s naglaskom na električnu energiju, a koji bi trebali na tržište u idućem razdoblju iznjedriti brojne hibridne modele.

Kad je Audi u pitanju, priča započeta e-tron linijom dobiva nastavak u Ženevi. U pitanju je, naravno, novi Audi A1, prikazan i u hibridnom izdanju. Inače, A1 je ujedno jedan od najznačajnijih ženevskih noviteta, model koji bi Audiju trebao osigurati daljnju ekspanziju.

Uz kompaktni A1 za "široke" mase tu je i RS5, još jedna sportska izvedba kojom ova marka pokazuje da može zadovoljiti apetite najzahtjevnijih vozača.

Jednako uvjerljiv nastup imao je i Volkswagen. U centru pažnje je potpuno novi Sharan, obiteljski MPV koji je u prethodnom izdanju već stekao kultni status. Slijedi ga novo izdanje hvaljenog terenca Touarega, dok će sve većoj GTI obitelji biti pridružen i novi Polo GTI. Za avanturiste tu su Cross izvedbe Pola i Golfa, automobili atraktivnije vanjštine i nesumnjive tržišne vrijednosti.

>> Detaljan pregled ženevskog salona pogledajte samo na Indexovoj temi.

Seat je smogao snage da predstavi još jedan zanimljivi koncept. Ime mu je Ibe, a pažnju plijeni formom i naprednim pogonom.

No, poklonike Seata zainteresirat će i Ibiza ST, karavanska izvedba gradskog kompakta. I na kraju, VW koncern iz Škodine kuhinje dovodi osvježene Fabiju i Roomstera, modele prikazane i u sportskom vRS izdanju.

Sve spomenute novitete o kojima će se još puno puta govoriti možete vidjeti u sklopu naše teme, ali i preko videomaterijala, prvog u nizu zanimljivih zapisa koje nam donosi naša vrijedna ženevska ekipa. Uživajte.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.