Video: Finiš Cro A Portera prošao u znaku golih guza, Zigmana i Borisa Pavlina

FINIŠ Cro A Portera večeras je na tajnoj lokaciji i sa više od pola sata kašnjenja otvorio Juraj Zigman, koji je, posve očekivano, novinarima i nekolicini pozvanih sretnika u hali na Velesajmu priredio pravi pravcati show. Živa glazba, motori, pucaljke i ostali žestoki asesoari poslužili su Zigmanu kao kulisa na kojoj je predstavio punkersku, nabrijanu kolekciju punu izazovnih modela, skrivenih fetiša i divljaštva inspiriranu Moulin Rougeom, i - nije pogriješio. Doduše, zbog nekonvencionalne "piste" modele je bilo nešto teže pratiti, a i motocikli su publici donekle odvlačili pažnju, ali sudeći prema viđenom, Zigmanova kolekcija možda i nije najnosivija od svih prikazanih, ali je zabavna, slatka i zelena, što je u moru dosade i jednakosti čini zanimljivom za istaknuti.

Osim Zigmana, večeras je briljirao i Boris Pavlin, koji je predstavio svijetlu, nježnu kolekciju koja je od laganih, dnevnih modela eskalirala u večernje i vjenčane, a manekenke koje su je nosile otpor dosadi i letargiji pružale su rogovima. Ova kolekcija svakako je jedna od onih koje su se kroz tri velesajamska dana mode istaknule, ako ne inovativnošću, onda staloženosti djela, materijalima i krojevima.

Zgodni modeli za dečke iz jedine muške radionice

Isto se ne bi moglo reći za Luku Grubišića uvijek sličnu Xeniu Design, koji su oboje predstavili konceptualne kolekcije, ali - bez očitog koncepta. Primijetila je to i sva sila poznatih faca koje su se i večeras gotovo religiozno sručile na Velesajam provjeriti kakve ćemo krpice i trendove slijediti sljedeće sezone. Ni jedina revija muške mode, ona koju potpisuje Tijana Pavlov, nije izazvala pretjerano oduševljenje među muškim spolom, iako su se modeli iz Tijanine radionice činili dosta zgodnima. Dobre gumene čizme, nekoliko neloših modela hlača i jedan kućni ogrtač iz ove kolekcije ne bi škodio muškarcima koji drže do sebe - stoga, nabavite broj dizajnerice i napunite svoje ormare.

Boudorke i njihove kraljice haljine također nisu izazvale pretjerano oduševljenje iako su prikazani modeli bili solidni, a sestrice se same prošetale (u jednakim sandalama) sve do fotografa kako bi pozdravile okupljene. Kolekcija je nježna, prepuna cvijeća, suptilnih i lepršavih tkanina, bogata, resasta, bajkovita - baš onakva kakvu smo od njih i očekivali. Ali, gledale su je Kristina Krepela, Marija Borić, Katarina Radivojević, Neven Ciganović, Nika Fleiss i mnogi drugi, pa ne sumnjamo da će bar nekoliko komada iz ove radionice završiti u ormarima vodećih hrvatskih trendsetera.

I na kraju ponavljamo ono s čime smo počeli - kada je moda u pitanju, za Hrvate recesije nema. Dalo se to primijetiti, ako ne baš po prikazanim kolekcijama na pisti, onda po prikazanim stvarima pokraj piste. Organizaciji smo nabrojali nekoliko malih šarmantnih propusta za koje vjerujemo da se neće ponavljati, poznati su dobili priliku pokazati nove krpice i ubrati još novije, a svježi tračevi izmjenjivali su se kao na pokretnoj traci. A mi i dalje stojimo pri istoj krilatici: tko Cro A Porter nije vidio, ne zna što je propustio, jer ponekad je dovoljno i samo tri dana jedva doziranog glamura da nas odvede u svijet mašte, sreće, ljubavi i dobrog raspoloženja kojeg ćemo se sjećati i kad krenemo u zimski šoping!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.