Video - Darko Rundek: Ponekad mi Zagreb fali, a ponekad mislim da tu više ne spadam!

SINOĆ je u zagrebačkom klubu Boogaloo legendarni Darko Rundek sa svojim Cargo orkestrom održao koncert. I po dobro, starom običaju oduševio svojom izvedbom, karizmom i osobnosti. Svoj rasprodani koncert Rundek je otvorio starim hitom Haustora, pjesmom Ena, a završio ga Apokalipsom, čime je publiku bacio u trans.

"Rundek je sam po sebi lektira"

Vrhunac večeri bila je genijalna izvedba pjesme Ruke. I ovim koncertom, glazbeni velikan oduševio je publiku i dokazao zašto je rock institucija ovih prostora. Koncert je posjetio i frontmen grupe Vatra, Ivan Dečak koji je s nama podijelio dojmove. "Rundek je sam po sebi nekakva lektira koju smo svi prošli u srednjoj školi. Lijepo mi je za vidjeti da urbana glazba još uvijek puni klubove", komentirao je Ivan dupkom puni Boogaloo.

"Njegova muzika mi paše nedjeljom kad sam mamuran"

Iako mu Rundek, kaže, nije glazbeni uzor, voli ga poslušati nedjeljom, kad se mamuran vrati s gaže. "Rundek mi više paše za nedjelju, kad dođem mamuran s gaže, pa si pustim nešto lagano". S Vatrom odrađuje koncerte punom parom te se priprema za novogodišnji nastup na Trgu bana Jelačića. Komentirao nam je i "napad" turbofolka na glazbeni svijet. "Kad smo izdali prvu ploču 1999. scenom je vladao dance, a sad se pojavio superiorniji turbofolk, a protiv tih gmazova, ne znam kako ćemo se boriti", komentirao nam je duhovito mladi glazbenik.

"Radimo koncerte i pred polupraznm dvoranama"

Nakon više od dva sata svirke, i povratka na bis, koji je raspamećena publika tražila, svoje glazbene uspjehe i trend povratka novovalnih ritmova, komentirao nam je Darko Rundek. Na pitanje kako komentira rasprodani koncert i oduševljenu zagrebačku publiku, karizmatični umjetnik odgovara: "Super je to, samo meni nije simpatično započinjati intervju od toga da je koncert rasprodan. Radimo i pred polupraznom dvoranom, sve ovisi o tome koliko ko voli doć, kolikima je tu večer zgodno posjetiti koncert, da im nije preskupo, i koliko su posjetitelji inspirirani da dođu".

Veliku popularnost ritmova novog vala, objasnio nam je Darko na svoj način: Interesantno je to, imaš tu razne ritmove koje se događaju, bio je tu i rat, pa je sve skupa palo u vodu lagano, sada uskrsavaju stvari iz 80 - ih te nastaje oko toga neki mit i priča. Tada se na sceni pojavio i Plavi orkestar, koji je bio komercijalniji od Haustora, dečki su bili ok, sve je bilo jasno.

"Nama nije bilo bitno da budemo komercijalni, dapače, na dao bog da budemo prekomercijalni"

"Nama nije bilo bitno da budemo komercijalni, dapače, na dao bog da budemo prekomercijalni, jer bi značilo da smo se zajebali. Sad vidim da se svi ti igrači u vremenskim pomacima slažu na mjesto i da komercijalni bendovi rade pop, meni je to ok. Ja radim koncerte po klubovima, meni je to super".

"Ako je ono što radim vrhunski, drago mi je!"

I publika i kritika su suglasni da je Darko Rundek jedna glazbena veličina, čovjek koji je u umjetničkom smislu na vrhu već trideset godina. "Pokušavam pravit ono u što sam se upustio najbolje što mogu, sad ako je to vrhunski, meni je drago!", komentirao je skromno svoju veličinu Rundek.

"Ponekad dođem u Zagrem pa pomislim: ja više tu ne spadam"

S obzirom da već osamnaest godina živi u Parizu, upitali smo ga nedostaje li mu ponekad Zagreb. "Ponekad mi fali, a ponekad, recimo, dođem u Zagreb pa pomislim, jebote, ja tu više ne spadam. Ima tu svakakvih doživljaja". S obzirom na umjetnost koju stvara i karizmu koju nosi ovaj glazbeni individualac, možemo se samo pridružiti povicima publike koji mu jasno dali do znanja da od njega uvijek žele još. Hoćemo još!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.