VIDEO Damir Stojić - svećenik, šatoraš, ultraš: "Ima Boga na Ultri"

Screenshot: Facebook

KAKO bi dokazali da na Ultri nema mjesta samo za "seks i drogu", molitvena zajednica Srce Isusovo okupila se u Splitu i odlučila prirediti vlastitu feštu na ulicama grada.

Ovom se neobičnom "ogranku" Ultre pridružio i kontroverzni svećenik, kapelan, a odnedavno i "ultraš", don Damir Stojić.

Stojić je najpoznatiji po nizu bizarnih izjava o masturbaciji i silovanju ili izjavi iz 2014. kada je okružen šatorašima zaključio da "rat još nije gotov", ali i podršci koju je dao Željki Markić i njezinoj ekipi povratnika u Srednji vijek.

Ovog puta izjavio je "ima Boga na Ultri" i pridružio se mladim volonterima koji su "evangelizirali" na ulicama Splita i upućivali one koji su to htjeli da se upute do crkve na organizirane ispovijedi.

Video je u kratkom vremenu skupio oko četiri tisuće lajkova, a komentari se uglavnom svode na: "Predivno", "Bog je velik", "slava Isusu", "imamo i mi Ultru".

No, ima tu i ostrašćenih komentara onih koje je video očito dublje pogodio: "Isuse proslavi se u nasem gradu", "sve zbog slave Kralja Uskrslog", "Naaaaaš BOG JE VEEEEEELIK!!! Nek pjeva ULTRA: NAAAAAŠ BOOG JEEE VEEEELIK", "Digni se svjetee pjevajmo isusuuuu", "Zauvjek tvorac otkupljenja,Isus je uskrsnuo on je pobjedio dom " ili "Isus svjetli iz raspjevanih srdašca, prelipo! Blagoslovila vas dobrota Jahvina, milost Isusova i snaga Duha Svetoga, da Gospodu uvijek pjevate, da mu podarite svaki dan PJESMU NOVU!".

Inače, splitsko-makarska nadbiskupija nedavno je objavila da će prilikom održavanje Ultre "otvoriti vrata svojih crkava za molitvu i sakrament pomirenja", a kako stvari stoje i s obzirom na vremenske prilike, mnogi partijaneri mogli bi pokušati i s Bogom jer prognostičari nemaju dobre vijesti za njih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.