Ususret Oscarima: Sukob "Avatara" i "Nemilosrdnih Gadova"

IAKO mnogi predviđaju da će se dodjela ovogodišnjih Oscara u kategoriji najboljeg filma, svesti na sraz bivših supružnika Jamesa Camerona i Kathryn Bigelow, odnosno njihovih filmova "Avatara" i "Narednika Jamesa", treba imati na umu da je Tarantinov film "Nemilosrdni gadovi" bio iznimno uspješan ove godine.

Kad bi se pitalo publiku, uoči Oscara vodila bi se mrtva trka između "Avatara" i "Nemilosrdnih gadova", no treba imati na umu da dobar dio publike nije uopće vidio "Narednika Jamesa" prije objave nominacija. Isto misle i Indexovi čitatelji koji su u našoj rubrici "Kino" dali visoke ocjene ovim filmovima. "Avatar" je u blagoj prednosti s ocjenom 4,21 dok su "Gadovi" ocijenjeni s 4,10. Treba imati na umu da je Tarantinov film duže na listi te je za njega glasalo 111 čitatelja, dok je Cameronov grandiozni projekt ocijenilo gotovo upola manje - 66 čitatelja.


Kritičari smatraju da se Tarantinov film ističe među nominiranima humorom, drskošću i sarkazmom, ali da neće proći kod Akademijinih glasača, jer mu fali emotivna komponenta, neki kažu i sladunjava, jer tople ljudske priče uvijek su dobro prolazile na Oscarima. Iza "Avatara" pak stoje brojke, rekordi i impresivna tehnologija. On također ima i emotivnu komponentu koja je toliko važna biračkom tijelu. U tom pogledu mu, smatraju kritičari, jedino može konkurirati "Narednik James" s brojnim, dosad osvojenim nagradama i pričom o vojnicima u vrtlogu iračkog rata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.